Nieuws

Call of Duty Modern Warfare en Warzone Season 5 is live!

5 augustus 2020, 08:03

Call of Duty: Modern Warfare en Warzone Season 5 start vandaag. Season 5 belooft een verfrissend seizoen te worden met veel nieuwe content voor Modern Warfare en Warzone. Vanaf vandaag 8:00 is het nieuwe seizoen te downloaden. Het gaat om Patch Update 1.24. De patch heeft een grootte van 36GB op de PS4, 49,8GB op de Xbox One en 54.2GB of 47.4GB voor de PC.

Season 5 kent verschillende grote en kleine aanpassingen voor de Warzone-map Verdansk. Daarnaast zijn er maarliefst vier verschillende nieuwe Multiplayer-Maps. Verder doen nieuwe Operators hun intrede en is er weer een gloednieuw Battle Pass Systeem die onder andere twee nieuwe (gratis) wapens met zich mee brengt. Dit alles is samengevat in de Season 5 roadmap die we vandaag met je bespreken.

season-5-roadmap

Warzone Stadium, Freight Train en nieuwe Zip Line

Één van de aanpassingen aan Verdansk is het Warzone Stadium. Het bekende stadion is midddels een explosie geopend en nu voor iedereen toegankelijk. De binnenkant van het stadion bestaat uit een veld met verschillende objecten, de tribunes en een ondergrondse parkeerplaats. Er zijn dus verschillende complexe ruimtes waar je de strijd aan kan gaan.

season-5-stadium

De Freight Train is een nieuwe feature binnen Call of Duty: Warzone. Deze trein rijdt door het zuidwestelijke gedeelte van Verdansk. De trein kan gebruikt worden als bescherming, maar zal vooral het middelpunt van actie zijn. Daarnaast kunnen teams de trein overmeesteren en gebruik maken van de nieuwe voertuigen, waaronder tanks, die zich op de Freight Train bevinden. Verder is ook Warzone's Train Station geopend. Door verschillende nieuwe ruimtes binnen het station, wordt ook dit gebied een stukje interessanter.

Tot slot is de Zip Line aan Warzone toegevoegd. Deze kabel is in sommige gevallen aan de buitenkant van een groot gebouw bevestigd. Hierdoor beschikken de Warzone-spelers over een extra route naar boven om een sniper uit te schakelen. Met de Zip Line weet Infinity Ward deze vaak voorspelbare situaties toch wat spannender te maken.

Nieuwe Warzone-modes, Weapon Rotation en Wartracks

Mini Royale is een nieuwe gamemode binnen Call of Duty: Warzone. In Mini Royale doen minder spelers mee en zijn alleen de eerste en laatste vijf minuten van een normale game beschikbaar. Deze gamemode staat daarom garant voor meer actie en snelheid.

Ook de Weapon Rotation wordt weer aangepast. De Warzone-spelers kunnen rekenen op bestaande en nieuwe wapens van alle niveau's. Verder introduceert Warzone Wartracks. Deze Wartracks, liedjes, worden afgespeeld binnen een voortuig. Ieder lid van de squad hoort de door jou gekozen Wartrack.

Nieuwe Modern Warfare Maps, Gamemodes en Weapons

Season 5 brengt ook nieuwe Multiplayer Maps met zich mee. Livestock is de eerste nieuwe Gunfight-map in een boerderij-setting. Petrov Oil Rig is een nieuwe 6v6 Multiplayer Map die zich afspeelt op een boorplatform. Ook Suldar Harbor is een nieuwe Multiplayer Map. Deze Map speelt zich af in een haven in Urzikstan. Tot slot is Verdansk International Airport, ondereel van Warzone, de nieuwe Ground War map. Alle maps zijn direct bij launch beschikbaar.

Bare Bones is een nieuwe gamemode waarin TDM, Kill Confirmed, Hardpoint, Domination en HQ gespeeld wordt, maar dan zonder Killstreaks, Field Upgrades en Perks. De volgende nieuwe gamemode is Search and Destroy Double Down. In deze gamemode wordt regulier S&D gespeeld, maar dan met teams van maarliefst 12 spelers!

De Battle Pass van Season 5 bevat twee nieuwe wapens: De ISO SMG en de AN-94 AR. De ISO SMG is een kleine 9mm SMG met een hoge fire rate. Een wapen waarmee je in kleine ruimtes kan domineren. Met de AN 94 keert een oude bekende terug. Dit wapen was immers eerder beschikbaar in Black Ops 2. Deze AR is enorm krachtig met een behoorlijke recoil.

Call of Duty: Modern Warfare en Warzone Season 5 bevat behoorlijk veel nieuwe content. We hebben de belangrijkste besproken. Wil je alles tot in detail doornemen? In Activision's Blog wordt alles gedetailleerd uitgelegd.