Nieuws

Activision onthult nieuw anti-cheat-systeem voor Call of Duty

Activision onthult nieuw anti-cheat-systeem voor Call of Duty

Maanden na de aankondiging, het ophypen en teasen van het nieuwe anti-cheat-systeem voor Call of Duty heeft Activision het eindelijk onthuld. Het nieuwe systeem, dat Ricochet heet, moet ervoor zorgen dat de grote hoeveelheid cheaters in Call of Duty: Warzone en de standaard multiplayer aanzienlijk minder wordt.

Embedded content: https://twitter.com/callofduty/status/1448332847547359239?s=21

Ricochet is een anti-cheat systeem dat door de gamestudio speciaal is ontwikkeld voor Call of Duty. Op de website vertelt Activision over de werking: “het Ricochet Anti-Cheat initiative is een veelzijdige manier om cheaters aan te pakken. Het bevat meerdere tools die analyses controleren om cheaters gemakkelijker te identificeren en aan te pakken, daarnaast versterkt het ook de veiligheid van accounts”, aldus de ontwikkelaar. Ricochet zit vanaf de release in Call of Duty: Vanguard en wordt in de Pacific update toegevoegd aan Warzone.

Kernel-level driver

Het nieuwe systeem krijgt voor PC-spelers ook een kernel-level driver, vergelijkbaar met het anti-cheat-systeem van Valorant. Dit houdt in dat het anti-cheat systeem in de diepste laag van het besturingssysteem zit en de hoogste privileges heeft binnen de computer, waardoor het heel effectief werkt tegen externe cheatprogramma’s. Hoewel de kernel-level driver alleen op de computer werkt hebben console spelers er met crossplay ook voordeel van, omdat de meeste cheaters nu eenmaal gebruik maken van een computer.

De kernel driver wordt als onderdeel van Ricochet toegevoegd aan Warzone tijdens de ‘Pacific update’. Call of Duty: Vanguard krijgt op een later stadium pas de kernel driver, wanneer dit precies is heeft Activision nog niet bekend gemaakt.

Cheaters

Warzone krijgt waarschijnlijk de prioriteit omdat de game al een lange tijd geteisterd wordt door een groot aantal cheaters. Dit komt vermoedelijk doordat het spel gratis is om te spelen. Hierdoor hebben veel mensen toegang tot het spel, waardoor het lastig is om alle cheaters te identificeren. Met Ricochet zet Activision een nieuwe stap om cheaters voor altijd weg te houden uit Call of Duty.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen