Nieuws

T-Mobile weg als sponsor Call of Duty en Overwatch leagues

T-Mobile weg als sponsor Call of Duty en Overwatch leagues

Een grote sponsor van de Call of Duty en Overwatch-competities van Activision Blizzard lijkt de sponsordeal met het Amerikaanse gamebedrijf te hebben stopgezet. Het logo van telecomprovider T-Mobile, een hoofdsponsor van de Call of Duty en Overwatch leagues, is namelijk niet langer zichtbaar op promotiemateriaal van de twee esports-competities.

De vermoedelijke terugtrekking van T-Mobile komt op een interessant tijdstip: Activision Blizzard is namelijk aangeklaagd door de Amerikaanse staat Californië vanwege misstanden binnen het bedrijf, waar met name vrouwen het slachtoffer van werden. Duizenden werknemers van Activision Blizzard hebben gestaakt vanwege de vermeende misstanden bij het bedrijf. Hoewel Mike Morhaime, een van de oprichters van Blizzard, excuses had aangeboden voor de verziekte bedrijfscultuur, lijkt het erop dat de rechtszaak ook gevolgen gaat hebben voor de betrokkenheid van sponsoren bij esports-competities in Activision Blizzard-games.

Weggewerkt

Het logo van T-Mobile lijkt in vrijwel al het promotiemateriaal voor de Call of Duty en Overwatch leagues te zijn weggewerkt. Zo plaatste PC Gamer de twee onderstaande screenshots van uitzendingen van de Call of Duty League:
T-Mobile Call of Duty League
De eerste screenshot is afkomstig uit een uitzending van 18 juni 2021, terwijl de tweede afbeelding dateert van een uitzending op 30 juli. Op onderstaand beeld is goed te zien dat het logo van T-Mobile opeens is verdwenen, terwijl de vormgeving verder onveranderd is. De andere sponsoren zijn overigens nog wel aanwezig.
T-Mobile weg Call of Duty League

Overwatch League Perks

Bij de Overwatch League speelde T-Mobile een hoofdrol in het Overwatch League Perks-programma: berichten op sociale media waarin spelers via een poll kunnen stemmen op een Overwatch-personage die een nieuwe skin verdient. Spelers die minimaal vier uur naar de Overwatch League kijken, krijgen een skin voor het personage dat de meeste stemmen heeft ontvangen.

Als T-Mobile ook daadwerkelijk is vertrokken bij de Call of Duty en Overwatch leagues, is dat uiteraard een ingrijpende consequentie voor de beschuldigingen aan het adres van Activision Blizzard. Wat dit betekent voor de toekomst van het bedrijf en de vermeende slachtoffers, wordt afwachten.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate