Nieuws

Het schema van de Call of Duty League Kick-off Classic is bekend

Call of Duty LeagueCall of Duty League

Hoewel de officiële Call of Duty League pas in februari van start gaat, komt de eerste competitieve ervaring van Call of Duty Vanguard er volgend weekend aan. De CDL heeft het schema van de Kick-off Classic onthuld.

Aan het toernooi, dat het competitieve seizoen van de nieuwe editie van de shooter franchise inluidt, doen alle twaalf de teams mee. De kick-off heeft een prijzenpot van 30.000 dollar en wordt als LAN-evenement georganiseerd in het Esports Stadium in Texas.

Schema

Kick-off Schema
De Kick-off Classic gaat volgende week vrijdag van start met de eerste ronde. Hier vechten acht teams voor een plek in de kwartfinale. De top vier van het CDL-seizoen van vorig jaar hebben door die prestatie een first-round bye gekregen. Dat betekent dat we Atlante FaZe, Minnesota RØKKR, OpTic Texas en Toronto Ultra zaterdag pas voor het eerst in actie zien.

In de eerste ronde wordt er vooral gekeken naar de serie tussen de New York Subliners en het team uit Boston. Het team van Boston is nieuw in de Call of Duty League nadat OpTic en Dallas na het afgelopen seizoen als één team verder gingen. Op zaterdag is het mogelijk dat OpTic het opneemt tegen de LA Thieves, als het team van Nadeshot weet te winnen van Paris Legion. De afgelopen jaren is er een rivaliteit tussen de organisaties ontstaan en nu speler ‘Envoy’ de overstap van OpTic naar de Thieves heeft gemaakt is deze alleen maar sterker geworden.

Krachtmeting

Hoewel veel teams hun scrims livestreamen via Twitch, wordt de kick-off de eerste krachtmeting voor de teams. Aan de hand van scrims is het lastig te zeggen hoe de teams tegenover elkaar staan. In het eerste toernooi van het jaar krijgen de fans de eerste indruk van alle organisaties. De teams die goed presteren tijdens de Kick-off Classic gaan gezien worden als de favorieten voor het komende CDL-seizoen. Het toernooi is het gehele weekend van vrijdag 21 januari tot en met zondag 23 januari te volgen via het YouTube-kanaal van de CDL.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen