Nieuws

Call of Duty Warzone bug schopt spelers uit games vanwege inactiviteit

18 april 2021, 15:35

Een nieuwe bug in Call of Duty Warzone kicked spelers uit de lobby vanwege inactiviteit, ondanks het feit dat de spelers gewoon de game spelen. Het is de zoveelste glitch die Season 2 van Warzone teistert. Spelers worden als gevolg van de glitch terug naar het lobby scherm gestuurd, en krijgen geen xp en stats van de desbetreffende game.

Hoewel het nieuwe seizoen van Call of Duty Warzone sterk begon met de nieuwe zombies map en vele hints naar toekomstige toevoegingen, lijkt het op de lange termijn steeds meer op een puinhoop. Van wapens die veel te sterk zijn naar spelers die onder de map vallen, dit seizoen ziet veel ongelukkigheden. Deze problemen zijn voor menig speler een reden om dit seizoen even uit te zitten, als je überhaupt al kan spelen. Een nieuwe bug zorgt ervoor dat zelfs dat een moeilijke opgave wordt.

In een reddit clip van gebruiker ImCalcium wordt hij uit een potje gekicked vanwege inactiviteit ondanks het feit dat hij gewoon de game aan het spelen is. Dit lijkt geen eenmalig incident te zijn, meerdere spelers klagen over het feit dat ze uit matches getrapt worden vanwege “inactiviteit”. Kicks vanwege inactiviteit zijn vrij gebruikelijk in multiplayer games, en zo ook in Warzone. Het zorgt ervoor dat van de 150 spelers die in de game zitten er niet zes nog een broodje aan het maken zijn tijdens de game en de kwaliteit van de match hoog blijft.

Het wordt steeds moeilijker om van het nieuwe Warzone seizoen te genieten, zeker als je de game soms gewoon niet mag spelen. Ontwikkelaar Raven Software heeft nog niet gereageerd op de bug.