Nieuws

"Call of Duty Warzone krijgt mogelijk een nieuwe map"

3 mei 2020, 14:26

De geruchtenmolen rondom Call of Duty Warzone draait op volle toeren. Volgens het laatste gerucht krijgt Warzone in de nabije toekomst een nieuwe map. Dataminers laten via Twitter weten hier verschillende aanwijzingen voor te hebben gevonden. Volgens de dataminers heet de nieuwe map Urzikstan heten en in seizoen 4 het huidige Verdansk vervangen.

Call of Duty-spelers zijn altijd bezig met de toekomst van de franchise. Dit geldt dus ook voor de Battle Royale-game Warzone. Dataminers zijn bezig om de toekomst van Call of Duty Modern Warfare én Warzone te ontrafelen. Deze dataminers hebben een interessante ontdekking gedaan, namelijk hints naar een nieuwe map voor Warzone.

Nieuwe Warzone-map Urzikstan

Warzone krijgt dus mogelijk een nieuwe map in de nabije toekomst. Volgens de geruchten wordt de huidige map Verdansk op den duur verlaten en kunnen de spelers in de map Urzikstan hun overwinningen behalen. Het Twitter-account ‘ModernWarzone’ geeft aan dat dataminers een video in de in-game bestanden hebben gevonden.

In deze video wordt een overzicht van de kaart van Verdansk getoond. Op de kaart verschijnen overal rode stippen en op een gegeven moment verplaatst de camera zich naar Urzikstan. Opvallend is het feit dat de video ‘season 4’ als titel heeft en bij de laatste grote update in de in-game bestanden is geplaatst.

Embedded content: https://twitter.com/ModernWarzone/status/1256732968531431424?s=20

Het is de vraag hoe serieus we deze ‘leaks’ moeten nemen. Dataminers hebben het wat Call of Duty betreft vaak bij het rechte eind. Echter, Warzone is een kleine twee maanden onderweg en de huidige map Verdansk biedt genoeg mogelijkheden tot uitbreidingen.

Dataminers vinden verschillende Warzone-playlists

Na de recentelijke update vinden dataminers ook informatie over nieuwe Warzone-playlists. Binnen Call of Duty Modern Warfare en Warzone vinden wekelijks (playlist) updates plaats. We kunnen dus verwachten dat volgende playlists in de toekomst langskomen.

• Classic BR: geen loadouts, respawns, gulag of cash.
• BYOL: Bring Your Own Loadout.
• Mo Gulag Mo Problems: oneindig toegang tot de gulag tot de laatste drie cirkels.
• Bottom Line: een speler wordt direct gerespawnd, mits hij voldoen cash bij zich heeft. Geen gulag beschikbaar.
• Run Like Hell: spelers kunnen de storm niet lopend voorblijven.
• Realism: een Warzone-variant van Modern Warfare’s Realism.

Naast deze playlists mét beschrijving zijn er ook playlist zonder beschrijving gevonden. Dit zijn de playlists Most Wanted, Infinite Gulag, One Shot, Stimulus en Inflation Redeployment.

Het is belangrijk om te vermelden dat dit slechts geruchten zijn. Hoewel deze informatie binnen de game zelf gevonden is, hoeft dat nog niet te betekenen dat de nieuwe map of playlists ook daadwerkelijk worden toegevoegd.