Nieuws

Call of Duty: Warzone krijgt twee-staps authenticatie voor PC

13 mei 2020, 12:35

Nieuwe PC-spelers van Call of Duty: Warzone moeten voortaan met een twee-staps authenticatie via SMS inloggen. Dit laat Infinity Ward via Twitter weten. Infinity Ward probeert met deze maatregel het probleem van hackers binnen Call of Duty: Warzone tegen te gaan.

Deze maatregel geldt alleen voor spelers die via de free-to-play client van Call of Duty: Warzone spelen. Het geldt dus niet voor spelers die in het bezit zijn van Modern Warfare en via daar inloggen. Ook geldt het natuurlijk niet voor de console-spelers. De problemen doen zich immers (voornamelijk) op de PC-servers voor.

Embedded content: https://twitter.com/InfinityWard/status/1260319569647828992?s=20

Call of Duty: Warzone is enorm populair: al na twee maanden telt de battle royale-game 60 miljoen spelers. Echter, de game heeft ook te kampen met problemen omtrent een behoorlijk aantal hackers. De spelers ervaren vooral hinder van zogeheten ‘aimbots’ en spelers met een ‘wallhack’.

Deze verplichte twee-staps authenticatie is één van de verschillende maatregelen die Infinity Ward neemt. Eerder werd het reporten van hackers gemakkelijker gemaakt. Daarnaast wordt door de ontwikkelaar geprobeerd om aangegeven (nog niet verbannen) hackers bij elkaar in één lobby te plaatsen.