Nieuws

Cambuur Leeuwarden wint derde periodetitel Keuken Kampioen Rocket League-competitie

9 april 2021, 15:03

Cambuur Leeuwarden heeft de derde periodetitel gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie (KKDEPFC). Tijdens het Rocket League toernooi was Cambuur Leeuwarden in de finale te sterk voor NAC Breda. Het is de tweede keer op rij dat Cambuur Leeuwarden de periodetitel wint.

Tijdens de KKDEPFC gaan voetbalclubs vertegenwoordigd door fans met elkaar de strijd aan in Rocket League. In de derde periode finale streden zes clubs voor de titel: FC Volendam, Excelsior, Cambuur Leeuwarden, NAC Breda, Telstar en FC Den Bosch In de finale kwam Cambuur Leeuwarden NAC Breda tegen. Tijdens finale wist Cambuur Leeuwarden een duidelijke overwinning te boeken en de periodetitel in de wacht te slepen. Het werd uiteindelijk 3-0 voor de Leeuwarders.

Periode Finales

De strijd voor de derde periodetitel begon sterk met Telstar en Excelsior. Hoewel Excelsior gSC Cambuur tegen FC Barcelona Rocket Leagueame één en twee makkelijk wist te winnen, maakte Telstar het spannend door game drie te winnen. Uiteindelijk wist Excelsior alsnog te winnen met een 3-1. Ook Tegen FC Den Bosch speelt Excelsior een sterke wedstrijd. De Rotterdamse ploeg weet het tot een game vijf te schoppen, waar FC Den Bosch toch te sterk blijkt te zijn en met een 3-2 wint.

Tegen FC Volendam ging het voor FC Den Bosch wel wat makkelijker. Hoewel de eerste game net aan met 1-0 werd gewonnen door de Brabanders, bleven ze game twee en drie deze sterke strijd doorzetten waardoor ze uiteindelijk met 3-0 van de Volendammers wonnen. Tegen Cambuur Leeuwarden was het een ander verhaal. De ploeg veel te sterk voor FC Den Bosch en na zelf met 3-0 gewonnen te hebben werd in deze set FC Den Bosch met 3-0 verslagen door een cleansweep van Cambuur Leeuwarden

In de finale was het veel van hetzelfde voor Cambuur. De eerste game kon de Friese ploeg makkelijk in zijn zak steken. Game twee en drie waren wel een stuk spannender, maar uiteindelijk wist Cambuur Leeuwarden met 3-0 te winnen en zijn tweede periodetitel op rij te pakken.

Cambuur Leeuwarden mag zich na deze tweede periodetitel op rij gaan voorbereiden op een showmatch met het esports team van FC Barcelona. Op dinsdag 13 april is te zien hoe de club het gaat doen tegen de Spaanse gigant.