Nieuws

Cambuur wint tweede periodetitel Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie

5 februari 2021, 15:11

Gisteravond werden de play-offs van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie (KKDEPFC) gespeeld. Cambuur Leeuwarden eindigde in de reguliere stand bovenaan en maakte dat ook in de play-offs waar door de periodetitel te winnen.

Zes teams namen het gisteravond tegen elkaar op in een 'gauntlet'-format. Dat betekent dat eerst de nummers 5 en 6 tegen elkaar speelden, de winnaar van die wedstrijd tegen de nummer 4, de winnaar van die wedstrijd tegen de nummer 3 enzovoorts. Zo kon Cambuur Leeuwarden, dat bovenaan de ranglijst stond, rustig afwachten wat hun tegenstander in de finale werd.

De grote finale

Na een aantal zinderende rondes, waar nummer 5 TOP Oss nog even voor een stunt leek te zorgen, werd die tegenstander Excelsior Rotterdam, dat in de competitie vlak onder Cambuur was gestrand. Een echte finale tussen de nummer 1 en 2 van de competitie dus.

In die finale nam Cambuur stevig de leiding door de eerste game overtuigend te winnen. De twee volgende games werden echter door Excelsior gewonnen, waardoor Cambuur tegen een matchpoint aankeek. Die werkte de ploeg uit Leeuwarden weg waarna een beslissende vijfde wedstrijd nodig was.

Tweede periodekampioen

Die laatste wedstrijd werd door Cambuur gewonnen, waarmee de tweede periodetitel van de KKDEPFC naar hen ging. Ze voegen zich daardoor bij Go Ahead Eagles, dat de eerste periodetitel wist te winnen.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: