Nieuws

OG-speler mist mogelijk The International 10 door operatie

OG-speler mist mogelijk The International 10 door operatie

Het Dota 2-team OG laat via Twitter weten dat offlaner Sébastien ‘Ceb’ Debs mogelijk niet deelneemt aan The International 10. De speler moest een spoedoperatie ondergaan voor zijn ogen.

Embedded content: https://twitter.com/OGesports/status/1443953869772533760

OG is een groot team binnen de Dota 2-community en zat midden in de voorbereiding voor het grootste toernooi van het jaar. Ceb werd echter gediagnosticeerd met een oogaandoening die zijn oog permanent kon beschadigen of zelfs blindheid kon veroorzaken. Hierdoor liet OG hem terug vliegen naar Frankrijk waar hij een operatie onderging en kan herstellen met zijn geliefden om hem heen.

Operatie

De operatie was succesvol en Ceb is nu bezig met herstellen. Het is echter onduidelijk of de speler optijd herstelt is om zijn team te vertegenwoordigen op The International. OG geeft aan dat er dingen belangrijker zijn dan Dota, zoals persoonlijke gezondheid. Hierom wil het team Ceb pas officieel voor het team laten spelen wanneer de dokter aangeeft dat het mogelijk is. Wanneer de dokter dat aangeeft is niet bekend.

Vervanging

Het Dota 2-team heeft wel snel een mogelijke vervanger geregeld mocht het zijn dat Ceb niet op tijd hersteld is. Michael ‘Micke’ Vu van Team Liquid is de officiële vervanger die meteen naar Portugal is gevlogen om voor te breiden.

Op de website bedankt OG de organisatie van The International en Team Liquid voor het mogelijk maken van de snelle vervanging. Het Dota-team hoopt weer kans te maken op de eindtitel. Als ze het toernooi weten te winnen is het de derde keer op rij dat OG het toernooi wint.

The International

Het grootste Dota 2-toernooi van het jaar start 7 oktober met de groepsfase. Het hoofdevenement begint op 12 oktober en sluit af met de finale op 17 oktober. The International vindt dit jaar plaats in Boekarest nadat Zweden het toernooi niet toe liet door de coronamaatregelen. Het toernooi is te volgen via het officiële Twitch-kanaal.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen