Nieuws

Chinese Overwatch teams stoppen de boycot tegen Koreaanse speler

8 mei 2021, 18:47

Verschillende Chinese teams in de Overwatch League waren woedend op de Koreaanse speler Saebyeolbe. Deze teams waren zelfs zo ver gegaan dat zij weigerden te spelen tegen de speler. Het team waar Saebyeolbe speelt, Seoul Dynasty, kwam daardoor diep in de problemen in de Overwatch League. Gelukkig stopten de Chinese teams uiteindelijk met de boycot en willen de esports-competitie weer normaal hervatten.

Beledigingen naar China

De Zuid-Koreaan Saebyeolbe had tijdens een recente stream controversiële opmerkingen over China en de Chinese overheid gemaakt. Deze opmerkingen vonden plaats op het Chinese streaming platform Doyou. Saebyeolbe vertelde dat hij niet in volledige vrijheid over bepaalde onderwerpen kon praten. Hij zei dat je je gehoorzaam moet opstellen op het platform als je geld wilt verdienen. Dit schoot in het verkeerde keelgat van veel Chinese fans. Ook de Chinese teams binnen de Overwatch League waren daardoor woedend.

De Shanghai Dragons, Hangzhou Spark, Guangzhou Charge en Chegndu Hunters hebben laten weten dat ze dit niet accepteren. Naast deze woorden waren er ook flinke acties ondernomen door de teams. Ze wilden niks meer met Saeubyeolbe te maken hebben. Dit betekent dat ze geen oefenwedstrijden maar ook zelfs geen normale wedstrijden meer tegen de Koreaan wilden spelen. Inmiddels vinden de teams de maatregel toch overdreven omdat het de competitie hindert. Ook de fans waren niet blij met de maatregel.

Embedded content: https://twitter.com/ShanghaiDragons/status/1390381293075116037

Saebyolbe heeft zijn excuses aangeboden in het Koreaans en in het Chinees. Dit hielp ook bij de beslissing om de boycot te stoppen. Alleen Saebyolbe is inmiddels niet meer in de wedstrijden van Seoul Dynasty gezien. De excuses was wellicht niet voldoende voor het team om de speler weer te laten spelen. We moeten nog zien of dit een tijdelijke maatregel was of dat hij misschien volledig uit het team wordt gezet.

Jeroen Cuijpers
Jeroen CuijpersRedacteurSchrijft het liefst over League of Legends en is een enorme G2 Esports fan.
Jeroen CuijpersJeroen Cuijpers