Nieuws

Supercell kondigt Clash Royale League World Finals 2021 aan

Supercell kondigt Clash Royale League World Finals 2021 aan

Het wereldkampioenschap Clash Royale van dit jaar vindt plaats van 3 tot en met 5 december. De Clash Royale League (CRL) Worlds Finals telt 32 deelnemers die vechten voor een prijzenpot van meer dan één miljoen dollar.

Momenteel zijn er 24 spelers die zich hebben gekwalificeerd via de maandelijkse kwalificatietoernooien die sinds februari worden georganiseerd. Via deze toernooien konden spelers punten verdienen voor het kwalificatie klassement. De top 24 in het klassement kwalificeert zich direct voor het belangrijkste toernooi van het jaar. Deze maand was de laatste kans voor spelers om punten te verzamelen voor het klassement en zich direct voor het WK te kwalificeren. De laatste acht plekken voor het wereldkampioenschap worden verdeeld tijdens de Last Chance Qualifier (LCQ).

Last Chance Qualifier

De 32 spelers die op plek 25 t/m 56 zijn geëindigd krijgen via dit toernooi een laatste kans om zich voor het wereldkampioenschap te kwalificeren. De spelers die in de top acht van dit toernooi eindigen plaatsen zich voor de CRL World Finals. De LCQ is op 30 en 31 oktober.
Het toernooi is te volgen via de Clash Royale Esports YouTube- en Twitch kanalen vanaf 16.00 uur.

Individueel

De editie van dit jaar wordt het eerste individuele wereldkampioenschap sinds 2017. Vanaf 2018 werkte de CRL met franchising en teams, maar Supercell besloot dat de competitie in 2021 weer terug ging naar de ‘roots’. De mobiele game is voor iedereen beschikbaar en toegankelijk en zo zou de competitie ook moeten zijn. Elke maand kon iedereen in de wereld deelnemen aan een royal rumble waarmee spelers de mogelijkheid kregen zich te kwalificeren voor de maandelijkse kwalificatie toernooien.

Of het wereldkampioenschap online of offline wordt georganiseerd heeft Supercell nog niet bekend gemaakt. De organisatie geeft aan de social media kanalen in de gaten te houden voor nieuwe informatie rond de Clash Royale League Worlds Finals.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen