Nieuws

Cloud9 blijft ongeslagen in LCS, drie teams delen tweede plaats

Cloud9 blijft ongeslagen in LCS, drie teams delen tweede plaats

5 juli 2020, 15:31

Bij het begin van de vierde week van de LCS lijkt Cloud9 nog steeds onverslaanbaar. Met nog twee wedstrijden te gaan in deze seizoenshelft lijkt het sterrenteam van NA af te stevenen op een perfecte score. Met alleen het overwinningloze Dignitas en TSM als tegenstanders ziet het er zonnig uit voor C9. Team Liquid, TSM en FlyQuest delen de tweede plaats.

Voor TSM was het een mooi begin. Ze speelde hun eerste wedstrijd van de week tegen het team Golden Guardians, die eerder op de dag al van 100 Thieves hadden gewonnen. Al vrijwel direct opende TSM de game met een voorsprong en na iets meer dan 35 minuten kwam TSM bij de nexus van GGS.

FlyQuest had het wat lastiger. Ze speelde tegen directe concurrent Evil Geniuses, die beiden 4-2 stonden. FlyQuest stond vrijwel de hele game voor, mede door een Infernal soul en veel meer kills dan EG. Na een triple kill voor de Duitse midlaner PowerOfEvil was het feestje over voor EG.

Ten slotte speelde Team Liquid tegen Immortals, wie éénnalaatste stond. De game ging lang gelijk op, met na veertig minuten aan gameplay nog steeds geen duidelijke leider van de game. Beide teams vochten om de Ocean soul, en TL verloor met overtuiging de fight nadat Immortals de dragon pakte. Echter pakte TL zichzelf weer op met een Baron, waarna ze een cruciale teamfight wonnen. Uiteindelijk wonnen ze na drie kwartier de game.

Uitslagen

100 Thieves – Golden Guardians 0-1
CLG – Cloud9 0-1
TSM – Golden Guardians 1-0
Dignitas – 100 Thieves 0-1
Evil Geniuses – FlyQuest 0-1
Team Liquid – Immortals 1-0

Cas van Asseldonk
Cas van AsseldonkRedacteurStudent journalistiek met een voorliefde voor Battle Royales
Cas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van Asseldonk