Nieuws

Cloud9 wankelt maar blijft ongeslagen, vier teams gedeeld tweede in LCS

22 juni 2020, 17:13

Na vier weken in de Summer Split van de LCS is Cloud9 het enige team dat vooralsnog ongeslagen is. Team Liquid beleefde hun eerste nederlaag aan de hand van Evil Geniuses op zondag waardoor ze de gedeeld eerste plaats met C9 verliezen. Ook Cloud9 had het moeilijk, ze waren maar krapjes beter dan Golden Guardians wat vooralsnog zevende staat in het scorebord.

Voor Evil Geniuses was het een belangrijke overwinning. Het team verloor eerder deze week hun eerste match van Cloud9, waardoor ze naar beneden in het scorebord zakte. Hun overwinning over TL brengt ze weer naar de gedeeld tweede plek, samen met Flyquest, CLG en Team Liquid. Cloud9 staat na vier matches nog steeds foutloos eerste, al hadden ze moeite met GGS.

Midlaner Nisqy: “Meestal spelen we wat goed voor ons is, het maakt ons niet echt uit wat de tegenstanders spelen. We proberen gewoon de midlane te pushen want we vinden dat dat OP is. Dat werkt gewoon.” Volgens Nisqy had Cloud9 het voordeel over Golden Guardians in het oplossen van problemen tijdens de game. “Hoewel Blaber tweemaal doodging in de rivier deze game merkten we dat we veel sterker waren als groep. Toen we eenmaal als vijf gingen vechten hadden we het voordeel.”

Uitslagen LCS

Evil Geniuses - Team Liquid 1-0
FlyQuest - Dignitas 1-0
Golden Guardians - Cloud9 **0-1
**100 Thieves - Immortals 1-0