Nieuws

Cloud9 wint Amerikaanse LCS: "Flyquest was simpelweg niet sterk genoeg"

Cloud9 wint Amerikaanse LCS: "Flyquest was simpelweg niet sterk genoeg"

20 april 2020, 12:17

Het League of Legends-team van Cloud9 heeft voor het eerst sinds 2014 weer een trofee gewonnen in de Amerikaanse LCS na een dominante overwinning over Flyquest. Met drie overtuigende overwinningen boekt het team daarmee tevens een ticket naar de Mid-Season Invitational (MSI). Het is voor alle vijf de spelers in Cloud9 de eerste keer dat ze de LCS winnen.

Toplaner Licorice licht de laatste momenten van de serie toe: "We wisten eigenlijk al dat ik onaantastbaar was, dus toen we bij de Nexus zaten wisten we dat het voorbij was. Flyquest was simpelweg niet sterk genoeg." Hoewel de finale niet in een stadion werd gespeeld was er toch genoeg enthousiasme in het huis van Cloud9. "Onze manager Vincent had een popcornschaal gevuld met confetti die hij overal heen gooide, dat was geweldig."

Heel getalenteerd

Voor Licorice voelt de dominantie van Cloud9 toch een beetje dubbel. “Het is een beetje teleurstellend dat we niet het grote stadion-moment hadden. Het is uiteraard wel de juiste beslissing geweest, maar het is wel balen. Ik wil nu heel graag internationaal spelen want we zijn allemaal super getalenteerd en ik wil zien hoe ver we komen.”

De overwinning van Cloud9 betekent dat ze direct een ticket boeken naar MSI 2020. Vorig jaar was de finale nog tussen EU en NA, dus is het aan C9 om dat opnieuw waar te maken en misschien zelfs wel de eerste internationale bokaal mee naar huis te nemen voor Amerika.

Cas van Asseldonk
Cas van AsseldonkRedacteurStudent journalistiek met een voorliefde voor Battle Royales
Cas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van Asseldonk