Nieuws

Clutch Gaming verslaat TSM met reverse sweep en gaat naar Worlds

9 september 2019, 08:17

Clutch Gaming heeft met 3-2 van Team Solomid gewonnen. Hoewel de eerste twee games vrij spannend waren kwam TSM op 2-0 voorsprong. Ondanks deze achterstand wist Clutch alle drie de games erna te winnen, waarmee ze definitief de serie wonnen. Met deze overwinning heeft Clutch de derde seed voor NA op Worlds verzekerd.

De eerste game was vanaf het begin vrij ver in het voordeel van TSM. Toplaner Broken Blade pakte in het begin vijf kills op en kon de game daarmee op z’n rug dragen. Hoewel Damonte en Huni tweemaal TSM flankten met hun Neeko en Pantheon, lukte het TSM toch om een teamfight in de midlane te winnen met een triple voor Zven’s Sona. Zodoende kon TSM de game eindigen. 

Game twee begon vrijwel hetzelfde; TSM kwam al snel op voorsprong na een mislukte towerdive door de CG toplane, waardoor TSM drie kills wist te krijgen. Met een turret op botlane kwam TSM al gauw op een gold lead van 4000 voor 15 minuten. TSM verzekerde de eerste baron, top inhibitor en drie Infernal Dragons, maar verloor een teamfight bij de tweede baron buff. CG nam Baron over van TSM en kon direct doorpushen naar de midlane inhibitor. Aan het einde van de buff stond Clutch voor het eerst sinds het begin van de game voor in gold. Ondanks deze comeback won TSM een teamfight in midlane met overtuiging. Met Spica en Zven nog overeind kon TSM direct doorpushen naar de nexus en kwam daarmee op match point.

Het keerpunt

De derde game begon meteen vrij sterk voor CG dat op toplane first blood oppakte. Beide teams kregen hier en daar wat kills, maar het was CG die op 15 minuten bijna 3000 gold voorliep. CG kwam gedurende de game steeds verder op voorsprong, waardoor CG na een gewonnen teamfight zonder problemen Baron Nashor op konden pakken. Vervolgens vond Huni een engage op Zven en Spica, waardoor TSM geen damage had in de beslissende teamfight. Met de Baron buff nog op alle vijf de leden won CG game drie overtuigend.

Game vier begon vrijwel hetzelfde als de vorige; Clutch wist vroeg twee kills en Rift Herald te krijgen, waar Clutch altijd graag vroeg voor gaat. Met Herald op top kwam Clutch al vóór 13 minuten op een forse voorsprong van 4000 gold. TSM wist met een aantal kills de achterstand terug te brengen naar 2000 gold, maar CG ruilde dit voor twee Infernal Dragons. Bij een lang gevecht rondom Baron raakt Cody Sun met zijn Ezreal meerdere Q’s op TSM’s Jungler Spica, die vervolgens door Lira’s Skarner wordt geult. Met de jungler neer lukte het Clutch om veilig de Baron te pakken. Met de buff pushte Clutch Gaming direct door naar de Nexus turrets van TSM, waar ze vervolgens de serie op gelijke hoogte brachten.

In de vijfde en laatste game gingen first blood en de Rift Herald naar TSM toe, in ruil voor twee Cloud Dragons voor Clutch. Na twintig minuten ging de game nog steeds gelijk op, maar TSM begon langzaam een voordeel op te bouwen door turrets neer te halen vóór Clutch. Na een teamfight rondom de Mountain Dragon won Clutch de teamfight met 3 kills voor 2 plus de dragon, waarna ze ook twee turrets konden krijgen. Met het momentum in het voordeel van Clutch Gaming startte TSM Baron, maar Clutch wist de fight om te draaien en won de teamfight vol overtuiging met 4 kills en de Baron. Met Baron Nashor op zak pakte Clutch meteen de mid en bot inhibitor. TSM probeerde nog uit wanhoop een laatste fight te starten maar werd direct met de grond gelijk gemaakt. Met een perfecte ace sloot Clutch de laatste game af en versloeg TSM 3-2.

Na afloop gaven Lira en Huni een hilarisch interview, bekijk het grappigste moment op onze video-pagina.

Cas van Asseldonk
Cas van AsseldonkRedacteurStudent journalistiek met een voorliefde voor Battle Royales
Cas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van Asseldonk