Nieuws

Community toont grote interesse in BYOC’s Smash Summer Camp

16 juni 2019, 19:04

De Smash Community heeft grote interesse getoond in het opkomende Smash Summer Camp evenement, georganiseerd door Bring Your Own Controller (BYOC). Aankomende zomer wordt Emmen geïnfiltreerd door een paar van de beste Smashers om zo te strijden voor de overwinning. Dit is een uniek evenement binnen Nederland, aangezien er weinig meerdaagse evenementen zijn in Nederland.

Smash Summer Camp vindt plaats van 12 t/m 16 augustus plaats in Drentse Emmen. Tijdens de Summer Camp zullen zes teams, geleid door twee pro’s, een aantal spelers onder hun hoede om spelers te verbeteren in de game. In de midweek zal dit op verschillende manieren gebeuren, met daarnaast ook een mix van teambuilding activiteiten. De community staat te popelen om zich in te schrijven voor het evenement. Om meer over het evenement te weten spraken wij met Lonpos, een van de organisatoren van het evenement.

Zou je me kort kunnen vertellen waarom je het evenement wil organiseren?

Het concept lag al een paar jaar op tafel. Linda en ik waren er over aan het fantaseren terwijl wij bezig waren met het opruimen van de zoveelste Counterpick. We wilden iets doen in de trend van onze jaarlijkse BYOC uitje, gewoon locatie huren en een beetje gamen in de middle of nowhere met de BYOC boys. We kwamen op het idee van een zomerkamp omdat wij beiden ook voor onze eigen studies kamp uitjes hebben georganiseerd. Ook waren we op zoek naar iets nieuws waarbij je niet constant de druk voelt om te presteren maar waar je meer kan socializen en gewoon een leuke tijd kan hebben. Naast toernooien heb je in de Smash Community niet veel andere dingen die je kan doen als evenement en daar wilde wij verandering in brengen. Linda is met het concept aan de haal gegaan en heeft het concept verfijnd en leuke elementen toegevoegd zoals het teamverband en de teamcaptains!

Wat kunnen spelers verwachten van het evenement?

Spelers kunnen een week vol plezier verwachten, meer dan alleen Smashen. De aanwezigen zullen verdeeld worden in zes teams en gedurende de week workshops krijgen van hun team captains. Deze teams zullen in die week tegen elkaar strijden, met uiteindelijk een grote finale op de laatste dag. Ook zullen er andere challenges aanwezig zijn waarbij wij de teams zullen toetsen, maar meer daarover mag ik niet zeggen. We gaan koken, gamen, leren, drinken en een beetje slapen.

Tijdens het kamp zijn er verschillende teams en teamcaptains aanwezig, wat voegt het hebben van teamcaptains toe?

Veel spelers vinden het lastig om met topspelers te praten en met hen te spelen. Door de pro’s direct te koppelen aan de spelers doorbreek je deze barrière en maak je het makkelijker om naar ze toe te stappen. Ook kun je op deze manier spelers elkaar laten leren kennen, ook als ze normaal niet echt met elkaar om zouden gaan. Op deze manier versterk je de banden tussen spelers en kun je misschien zelfs nieuwe creëren. Daarnaast kan het een enorm leerzame ervaring zijn voor veel spelers, en hopen we ook dat spelers veel opsteken van het spelen met pro's.

Je kunt je vanaf maandag 17 juni 10:00 inschrijven voor het kamp. Als je je wil inschrijven moet je de Twitter van BYOC goed bijhouden. Het zal een zeldzaam evenement worden binnen de Nederlandse Smash community. Je moet er snel bij zijn, veel spelers staan namelijk te popelen om zich in te schrijven.

Deel: