Nieuws

Cross-play vanaf 6 oktober mogelijk in Apex Legends

5 oktober 2020, 12:50

Cross-play komt eindelijk naar Apex Legends. Vanaf 6 oktober kunnen spelers op PlayStation, Xbox en PC samen spelen. Ook presenteert de ontwikkelaar achter de game het Aftermarket Collection Event op dezelfde datum.

In de aankondiging meldt de ontwikkelaar van de battle royale dat cross-play een functie is die door veel spelers vanaf de release al werd aangevraagd. Ze wilden graag met vrienden spelen die Apex op een ander platform in hun bezit hadden, maar dat was helaas niet mogelijk. Nu, anderhalf jaar na de release, wordt het eindelijk mogelijk voor PlayStation-, Xbox- en PC-spelers om samen te spelen.

Cross-play

Het gaat nog wel om een beta, en dus een testperiode. Spelers kunnen samen spelen én tegen spelers strijden die ook allemaal op andere platforms spelen. De functie staat standaard ingeschakeld na de update, dus als je van plan bent om het te gebruiken hoef je niets te doen en kun je direct aan de slag.

Je kunt na de update vrienden toevoegen zoals je gewend bent, want als je zoekt op een bepaalde gebruikernaam krijg je direct alle zoekresultaten verspreid over alle platformen. Een icoontje geeft aan op welk platform het account actief is, zodat je nooit de verkeerde speler een uitnodiging stuurt.

Flashpoint game mode

Naast cross-play komt Apex Legends ook met een nieuwe Limited-Time Mode (LTM) genaamd Flashpoint. Tijdens deze game mode kun je op verschillende plekken in de map healen en shield erbij krijgen zonder items te gebruiken. Dat moet ook wel, wat er zijn geen healing items in deze game mode. Zodoende ontstaan er veel gevechten in deze zones en zal de game mode in hoog tempo worden gespeeld.