Nieuws

CS:GO-team Heroic ontslaat coach Hunden na vertrouwensbreuk

CS:GO-team Heroic ontslaat coach Hunden na vertrouwensbreuk

De Deense esportsorganisatie Heroic heeft het contract met Nicolai “Hunden” Petersen, de coach van het Counter-Strike: Global Offensive-team van de organisatie, verbroken. Heroic heeft dit besluit genomen na een reeks van gebeurtenissen, die het vertrouwen in Hunden tot een dieptepunt hebben gebracht.

Het ontslag volgt op eerdere commotie rond Hunden, die in 2020 als één van drie CS:GO coaches gebanned werd door toernooi-organisator ESL vanwege het valsspelen via een spelbrekende bug. Uiteindelijk kregen maar liefst 37 CS:GO-coaches een ban, omdat ook zij de bug hadden misbruikt waarmee ze met de camera vrij door de map konden vliegen.

Embedded content: https://twitter.com/heroicgg/status/1420731014662524928?s=20

Heroic deelt in een Tweet en op de eigen website een statement, waarin de organisatie verklaart waarom Hunden niet langer welkom is als coach. Er was eerder al sprake van een vertrouwensbreuk, waardoor de organisatie besloot om Hunden niet mee te laten doen bij het grote toernooi IEM Cologne 2021.

Hunden zou vervolgens, zo stelt Heroic, de toegang van teamleden tot de bestanden van het team geblokkeerd hebben: dit zijn notities, waarin het team tactieken en strategieën bewaart. Vervolgens zou Hunden ook vertrouwelijke inhoud uit deze notities gedeeld hebben met een derde persoon, die betrokken zou zijn bij een andere CS:GO-organisatie. Heroic beschouwt dat als contractbreuk, en heeft in Denemarken een juridische zaak aangespannen tegen Hunden. De organisatie is teleurgesteld in Hunden, omdat Heroic hem nog een kans gaf na zijn ban door ESL.

In een bericht op Twitter ontkent Hunden dat hij tactieken en strategieën van Heroic heeft gedeeld met derden. Hij zegt dat hij juist met andere coaches informatie deelde over de tactieken van andere tegenstanders, en dus niet informatie over Heroic heeft gelekt.

Embedded content: https://twitter.com/hundencsgo/status/1420367122782429192?s=20

Er gaan overigens geruchten rond dat Astralis, het legendarische CS:GO-team dat recentelijk het Deense supertalent Lucky tekende, Hunden mogelijk ziet als opvolger voor de vertrekkende coach Zonic. Of dat ook werkelijk zo is, moeten we nog even afwachten.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate