Nieuws

CS:GO legende Dev1ce verlaat Astralis voor NIP

CS:GO legende Dev1ce verlaat Astralis voor NIP

De CS:GO community is deze week flink verrast door het nieuws van één van de bekendste spelers die de game kent. De Deense esporter Dev1ce verlaat Astralis voor de grote concurrent Ninjas In Pyjamas.

Dev1ce staat bekend om zijn skills met de AWP. Hij vervangt daarom ook de AWPer van NIP genaamd Nawwk. Dit is een bijzondere transfer vanwege het feit dat Dev1ce al lang trouw is gebleven aan de Deense organisatie Astralis. Hij heeft vele titels weten te behalen met deze organisatie en was een groot onderdeel van de identiteit van Astralis.

Een andere opmerkelijke verandering voor Dev1ce zelf is het verschil tussen de taal en nationaliteit tussen de organisaties. Dev1ce komt uit Denemarken en is daarom al vijf jaar de AWPer geweest van een Deense organisatie. Tegenwoordig leeft hij echter in Zweden waar hij ook de afgelopen jaren Zweeds heeft geleerd. Dev1ce ziet zijn toekomst in Zweden wat een belangrijke factor is geweest voor zijn beslissing om NIP te joinen. NIP is namelijk een Zweedse organisatie en de leidende taal binnen het team is ook Zweeds.

Het team van NIP, dat pas weer op 10 mei zal spelen, ziet er als volgt uit:
REZ
Plopski
hampus
ztr
Dev1ce

Jeroen Cuijpers
Jeroen CuijpersRedacteurSchrijft het liefst over League of Legends en is een enorme G2 Esports fan.
Jeroen CuijpersJeroen Cuijpers