Nieuws

CS:GO-spelers S1mple en Zeus verbannen van Twitch

29 juli 2020, 18:29

Twee van de bekendste Counter-Strike: Global Offensive-spelers zijn zojuist verbannen van Twitch. Na'Vi-speler Oleksandr "S1mple" Kostyliev en voormalig CS:GO esporter Danylo "Zeus" Teslenko zijn de ongelukkigen. De reden voor de Twitch-ban is vooralsnog onduidelijk.

De Twitch-ban van S1mple en Zeus is momenteel omgeven door mysterie. Zeus, die vorig jaar na 17 jaar stopte met professioneel Counter-Strike, heeft nog niet gereageerd op de ban. S1mple, die wereldwijd als de beste CS:GO-speler gezien wordt, heeft wel al van zich laten horen.

Op Twitter laat Oekraïner S1mple weten dat de reden voor hem onduidelijk is. De ondertoon van S1mple is behoorlijk sarcastisch, de speler gebruikt dezelfde woorden die Dr. Disrespect gebruikte na zijn Twitch-ban. Daarnaast laat S1mple weten dat kijkers nu kunnen genieten van zijn 'andere' streams, waarmee hij doelt op de tientallen kopieën van de speler die vrij rondwanen op Twitch. Al met al een duidelijke sneer richting het streamingplatform.

Embedded content: https://twitter.com/s1mpleO/status/1288535440790880261?s=20

Zeus en S1mple werden enkele jaren geleden al eens verbannen voor het gebruik van een homofobische leuze in het Russisch. Volgens de gebruiksersvoorwaarden van Twitch zouden de heren daarom nu minimaal 30 dagen niet mogen streamen. Het lijkt erop dat het niet om permanente Twitch-bans gaat.