Nieuws

Keuze voor broadcasters PGL Stockholm zorgt voor veel kritiek

Keuze voor broadcasters PGL Stockholm zorgt voor veel kritiek

Gisteren kondigde PGL het broadcast-team voor de komende major aan en die aankondiging heeft veel kritiek ontvangen. In de zeventien-koppige crew is namelijk geen vrouw te vinden. Daarnaast zijn vijftien van de zeventien mannen wit.

Embedded content: https://twitter.com/pglesports/status/1445009026287382528

In de staf keren namen bekende namen als Duncan ‘Thorin’ Shields en Richard Lewis terug, maar vrouwelijk talent als Lauren ‘Pansy’ Scott wordt niet genoemd.

Kritiek

Het duurde niet lang voor de eerste personen kritiek uitten over de staff keuzes van PGL. Jonas Gundersen, operationeel directeur van Ninjas in Pyjamas, noemt het gebrek aan diversiteit teleurstellend.

Embedded content: https://twitter.com/jonasgundersen/status/1445028147347460102

Eerder besproken caster ‘Pansy’ laat ook van zich horen. Via Twitter geeft ze dat het niet moeilijk is om een vrouwelijk talent te vinden voor een evenement en dat PGL bijna hun best doet om géén vrouw in te huren.

Embedded content: https://twitter.com/pansy/status/1445085222350082054

Eefje ‘Sjokz’ Depoortere liet weten dat ze vrij was om in de CS:GO-scene te werken, maar dat ze net als Freya Spiers niet benaderd was voor het evenement. Een andere bekende, Frankie Ward is op zwangerschapsverlof en niet beschikbaar voor de Major.

Community

In de esports community is diversiteit een veelbesproken item. De afgelopen jaren is er veel verbeterd rond diversiteit bij zowel broadcast als professionele gamers. Een aankondiging als die van PGL wordt niet goed opgevat omdat het wordt gezien als een ‘setback’.

Er wordt veel over gediscussieerd en de opmerkingen tegen PGL werden daarin ook meegenomen. Een van de bevestigde casters voor de major richt zich op de Jonas Gundersen en zegt dat zijn CS:GO-team ook weinig diversiteit heeft.

Embedded content: https://twitter.com/SPUNJ/status/1445034799303909385

PGL heeft nog niet gereageerd op de situatie en of de organisatie aanpassingen gaat maken aan de broadcast staf is niet bekend.

Major

De PGL Stockholm Major 2021 vindt plaats van 26 oktober t/m 7 november waar 24 teams strijden voor een prijzenpot van twee miljoen dollar. Het is de eerste CS:GO Major in twee jaar tijd.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen