Nieuws

CSGO on-screen talent boycot BLAST Premier na samenwerking met NEOM

6 augustus 2020, 09:02

BLAST Premier, een van de grootste toernooi-organisatoren in CSGO, gaat diep door het stof voor hun partnership met NEOM. On-screen talent weigert samen te werken met BLAST zolang de samenwerking actief is.

De samenwerking met het Saoedi-Arabische NEOM ligt flink onder vuur gezien de vele misstanden in dat land. Bovendien zou NEOM zelf ook gefinancieerd worden met geld dat niet bepaald op een prettige manier is verkregen. Daar bovenop worden er in het land veel mensenrechten geschonden en worden LGBTQ-communityleden niet geaccepteerd.

Onder andere Frankie Ward, een grote naam in de CSGO-scene, spreekt zich nadrukkelijk uit over de deal tussen BLAST en NEOM. Ze stelt op haar Twitter dat dit een 'kans is om te leren dat we niet meer met mensen moeten werken die onze vrienden vermoorden' en biedt ook haar excuses aan als er in het verleden samenwerkingen aan zijn gegaan met dergelijke partijen.

Embedded content: https://twitter.com/FrankieWard/status/1291081764295921670?s=20

Ook Harry Russell laat via zijn eigen Twitter-pagina weten niet met BLAST te werken zolang dit partnership actief is. Hij steunt daarnaast ook iedereen die een tegengeluid geeft met betrekking tot deze deal.

Embedded content: https://twitter.com/JustHarryGG/status/1291072320979767296?s=20

LEC brak met NEOM

BLAST Premier is de tweede partij die onder vuur komt te liggen door een samenwerking met NEOM. Kortgeleden kondigde de Europese League of Legends-competitie LEC ook al een partnership aan. Deze werd binnen 24 uur weer ontbonden na enorm veel kritiek van fans én eigen medewerkers. BLAST Premier daarentegen heeft nog geen actie ondernomen.