Nieuws

FaZe plaatst zich voor de finale van CS:GO PGL Major Antwerp 2022

Source: PGL

FaZe verslaat Spirit in een meeslepende halve finale waarbij de tweede map naar een derde overtime ging. De nummer één van de wereld speelt morgen de finale van de CSGO PGL Major in Antwerpen. Dit doen ze tegen de winnaar van de halve finale tussen NaVi en ENCE. FaZe maakt daarmee kans op de hoofdprijs van €500.000.

Om 16:30 gingen de eerste halve finalisten van de PGL Major Antwerp 2022 van start. De eerste map van de halve finale tussen Spirit en FaZe werd gespeeld op Mirage, de map van FaZe. De pistolronde was voor de Russen van Spirit, maar al in de derde ronde begon FaZe met de eerste helft weg te lopen door een ijzersterke performance van rain, de langstlopende speler van FaZe.

De tweede helft begon goed voor Spirit. Het team moest een achterstand inhalen van meer dan vijf rondes. Spirit’s Patsi nam het heft in eigen handen en bezorgde zijn team de pistolronde. Daarmee bracht Spirit de score nog terug tot 11-13, maar een uitstekende clutch van Karrigan gaf FaZe de kracht om de map af te sluiten met een 16-13 score. FaZe kon de finale van deze CSGO Major al ruiken.

Dust2

De tweede map van deze bloedstollende serie was de klassieker Dust2, gekozen door Spirit. FaZe begon de map met maar één doel: zo snel mogelijk de finale halen. Het team blies zijn tegenstander omver in de eerste helft van de CT-side en wederom moest Patsi er aan te pas komen om het momentum van de titelfavorieten te stoppen.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar het was wel duidelijk dat FaZe het voortouw nam. De tweede pistolronde ging naar Spirit door een magnifieke triple kill door S1ren op A-long. Spirit werd hierdoor eindelijk wakker en liep door een uitstekend begin van hun CT-side uit op 12-9.

FaZe kwam even terug, maar de A-site bleek een probleem te zijn voor het team. De B-site was het antwoord, want elke keer als FaZe daar naartoe ging, werd het jonge Russische team overrompeld. Spirit wist hun twee matchpoints niet om te zetten in een winst en de map ging naar overtime.

Triple Overtime

Spirit liet de reguliere speeltijd achter zich en stortte zich vol op de overtime, met als gevolg een snelle 3-1 voorsprong. FaZe moest twee rondes halen om een dubbele overtime te realiseren en weer kwam rain als geroepen. De Noorse speler was cruciaal in beide rondes, met een triple kill als kers op de taart voor de tweede overtime.

De teams waren aan elkaar gewaagd in de tweede overtime. Over en weer werden kleine foutjes gemaakt, maar Spirit’s superster Patsi zorgde voor de matchpoint. FaZe wist echter terug te komen en een derde overtime stond op het menu.

Zelfs in de derde overtime kwam FaZe weer met nieuwe trucjes, maar ook het minder ervaren team Spirit wist te verrassen. Magixx maakte de actie van de map met een bizarre één tegen vier clutch. Het mocht echter niet baten. In de tweede helft van de derde overtime wist FaZe drie rondes achter elkaar te halen, waardoor de map en de serie eindigde op een gigantische score van 25-23.

De grote finale van de CSGO PGL Major Antwerp 2022 wordt zondagavond om 20:00 gespeeld. Dit spektakel is live te volgen op het YouTube-kanaal van PGL.

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf