Nieuws

NaVi in finale van CS:GO PGL Major Antwerp 2022 na winst tegen ENCE

Source: PGL

NaVi is een klasse te sterk voor ENCE in de halve finale van de PGL Major Antwerp 2022. Het team onder leiding van boombl4 versloeg de Finse organisatie relatief gemakkelijk. NaVi, de winnaar van de vorige major, zal morgen zijn titel verdedigen tegen FaZe.

De eerste map in de tweede halve finale van deze CSGO Major begon op de mapkeuze van ENCE. NaVi liet in een razendsnelle pistolronde meteen zien dat het team niet bang was voor zijn tegenstander. De ronde erna verloren ze, maar ze gaven de leiding van de helft niet meer weg. Het verpletterende NaVi stokte even op een 8-2 score, maar sloot uiteindelijk de eerste helft af met een indrukwekkende 11-4 score.

Snappi, de in-game leader van ENCE, had er genoeg van en gaf het goede voorbeeld door de pistolronde te pakken en de daaropvolgende drie rondes, waaronder een ludieke direct impact kill met de fles van een molotov. Het team kwam echter niet verder dan zeven rondes en s1mple maakte met zijn team korte metten met ENCE.

Beslissende map

ENCE liet zien dat de vorige desastreuze map geen impact had op hun spel door de eerste drie rondes zonder al te veel problemen op te eisen. Een sterke 1 tegen 3 clutch van het jonge talent b1t zorgde ervoor dat NaVi de score gelijk kon trekken. Vanaf dat moment gingen de teams heen en weer qua score. Maden gebruikte zijn zesde zintuig om de B-site te verdedigen. Daarnaast zaaide Snappi’s agressieve pushes verwarring in het team van boombl4.

S1mple wist met een dubbele desert eagle kill voor het eerst de leiding te nemen en de vorige major-winnaars hielden de leiding vast tot het einde. ENCE begon aan een imposante comeback, terwijl NaVi acht matchpoints had. Ze kregen het voor elkaar om de score terug te brengen naar 15-12, maar de B-push die hen zoveel rondes had opgeleverd, werkte niet nog een keer en NaVi pakte de winst.

NaVi neemt het in de finale dus op tegen de nummer één van de wereld. FaZe plaatste zich eerder op de dag voor de finale van de PGL Major Antwerp 2022. Wil je deze finale live volgen? Dat kan via het YouTube-kanaal van PGL.

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf