Nieuws

CSGO-pro's onverslaanbaar op ESPN Esports Valorant Invitional

21 april 2020, 15:05

Team Mirage heeft groep A van de ESPN Esports Valorant Invitational met drie eenvoudige overwinningen gedomineerd, Team Heroes plaatst zich als nummer twee ook voor de halve finales.

De (ex)CSGO-professionals, die onder de naam Team Mirage, deelnemen aan de ESPN Esports Valorant Invitional hebben gisteravond overtuigend de eerste plek in groep A geclaimd. De avond begon met de game tussen Team Mirage en de Rainbow Six:Siege-spelers van Team Six. In de eerste paar rondes leek het nog een spannende strijd te worden, maar uiteindelijk trok Team Mirage, met 13-6, de overwinning overtuigend naar zich toe.

CSGO-spelers aan de top

Dat CSGO-spelers een voorsprong hebben ten opzichte van spelers die andere shooters gewend zijn bleek vervolgens nogmaals tegen de Overwatchers van Team Heroes. Zij werden eenvoudig met 13-2 aan de kant gezet.

Embedded content: https://twitter.com/ESPN_Esports/status/1252404470262009857?s=20

In de laatste wedstrijd van Team Mirage tegen Team Rift, bestaande uit League of Legends-spelers, werd vervolgens pijnlijk duidelijk dat kwaliteiten in League of Legends zeker niet overdraagbaar zijn naar het nieuwe spel van Riot Games. De League-spelers wisten namelijk geen enkele ronde te winnen en verloren zodoende met 13-0.

Tweede plaats

Team Rift, dat in de eerste wedstrijd ook al met 13-1 van Team Heroes verloren had, vond het vervolgens welletjes en besloot de laatste game tegen Team Six aan zich voorbij te laten gaan. Aangezien door deze opgave, zowel Six als Heroes van Rift hadden gewonnen maar van Mirage hadden verloren, moesten die twee teams onderling uitmaken wie zich als tweede team plaatste voor de halve finales van het toernooi.

In een spannende strijd trok Team Heroes, met 13-9, uiteindelijk aan het langste eind en daardoor plaatsten ook zij zich voor de volgende ronde van het toernooi. Daarin gaan zij het opnemen tegen de winnaar van groep B. Wie dat wordt zal vanavond blijken als favorieten Team Dev, zoals de naam al doet vermoeden bestaande uit Valorant developers, het opnemen tegen de PUBG, Fortnite en Apex Legends spelers van respectievelijk Team BattleGrounds, Team Llama en Team Canyon.

Volg al het nieuws over Valorant op de Valorant Benelux Discord en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Deel: