Nieuws

CSGO-team weg bij LowLandLions: "Het was niet onze keus om te vertrekken"

28 augustus 2020, 10:57

De Vlaamse organisatie LowLandLions heeft hun CSGO-team laten gaan. Via een kort bericht op Twitter is dit bekendgemaakt. Gido "G1DO" Brouwers geeft ons wat meer inzicht in het vertrek en de toekomst.

Woensdagmiddag maakte LowLandLions bekend dat ze afstand doen van hun CSGO-team. De spelers notaN, Marix, G1DO, v1N en Monu verlaten de organisatie. Het team was voor de rebranding nog zeer dominant in de Benelux en won meerdere ESL kampioenschappen. Onder de naam LowLandLions behaalde het team nog geen successen.

Embedded content: https://twitter.com/thelowlandlions/status/1298621602423332864?s=20

Gido "G1DO" Brouwers, die sinds mei 2020 samen met zijn teamgenoten het toenmalige Defusekids joinde, vertelt aan Esports Club hoe het vertrek tot stand is gekomen. "Het is helaas niet onze eigen keus geweest om LowLandLions te verlaten. Filip (eigenaar LLL) denkt dat wij niet sterk genoeg zijn om onze titel in de Benelux terug te pakken dus hebben ze besloten om een ander team te nemen."

"Ook spelen wij niet fulltime CSGO," vervolgt Brouwers. "En dat wilde LLL wel graag. Of wij nu wel of niet voor hen spelen maakt ons eigenlijk niet zoveel uit. We zullen dit seizoen wel laten zien of Filip de juiste keuze heeft gemaakt."

De toekomst

Daarmee hint Brouwers al wel richting de toekomst. "We gaan zeker door, maar wel met een wijziging. De Deen notaN heeft inmiddels al een contract bij een ander team getekend, dus die zit er niet meer bij. Deze week voegen wij twee nieuwe spelers toe aan ons team."

Of de jongens dat met of zonder organisatie gaan doen, is nog onduidelijk. "We hebben geen haast met het zoeken van een nieuwe organisatie. Als er iemand interesse heeft kunnen we er natuurlijk altijd over praten," besluit Brouwers.