Nieuws

Dani Hagebeuk: "Ik dacht ik schoffel hem gewoon neer"

Dani Hagebeuk: "Ik dacht ik schoffel hem gewoon neer"

In de eDivisie won Ajax met 3-0 van ADO Den Haag in speelronde 15. Curtis "Paps" Poole zette zijn teamgenoot Dani Hagebeuk in een luxepositie, maar Hagebeuk kwam zelf niet tot scoren. In de slotfase maakte hij nota bene een flinke overtreding om Jens van der Flier van het scoren af te houden.

Poole won met het grootste gemak van zijn concurrent Danny Hazebroek, die op zijn beurt geen moment in zijn spel kwam. Na de wedstrijd verklaart hij ook vol vertrouwen dat hij er niet aan twijfelt dat Ajax de eerste plek vast weet te houden richting de play-offs. 

Hagebeuk was heel blij met Poole, want de winst was eigenlijk al binnen dankzij de 3-0 overwinning. De tweevoudige eDivisie-kampioen zat niet lekker in de wedstrijd, had nul schoten op doel en worstelde ook met de het spel zelf: "Ik begin zwak, stap verkeerd in en kom bijna 1-0 achter. Ook had ik iets van tien momenten dat ik een skillmove wilde doen en mijn speler een hele andere skillmove deed. Het laatste half uur stopt ik dus maar met skillmoves."

Rode kaart

Vlak voor tijd pakte Hagebeuk nog rood met een grove overtreding van achteren op het randje van het strafschopgebied: "Ik dacht ik schoffel hem gewoon neer en ik zie wel. Soms moet je dat gewoon doen als het niet loopt."

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven