Beeld: Twitter Dani Hagebeuk
Nieuws

Dani Hagebeuk wint Draft Story Cup 2 namens Ajax

21 oktober 2019, 10:43

Dani Hagebeuk heeft zondag de Draft Story Cup 2 gewonnen. Na een bloedstollende halve finale versloeg Hagebeuk in de grote finale Maestro van Team Vitality met 2-0. Vorig jaar werd Dani nog tweede, maar nu wist hij het toernooi te winnen.

In de Draft Story Cup spelen spelers niet met hun eigen team maar wordt de Draft-modus van FIFA 20 gebruikt. Het toernooi met een prijzenpot van 10.000 euro startte voor Dani Hagebeuk in een groep met TimoX, Mirza Jahic en M10 Levy. De afgevaardigde van Ajax wist met een punt verschil tweede te worden en plaattste zich zo voor de knock-outfase het de Draft Story Cup 2. Hier trof hij direct een bekende, namelijk Lev Vinken die in zijn groep eerste was geworden.

De eerste wedstrijd tussen Vinken en Hagebeuk was spannend tot het laatste moment, maar uiteindelijk sleepte de Ajacied in de verlenging een 2-1 overwinning uit het vuur. In de tweede wedstrijd was geen verlenging nodig en kon Dani na 90 minuten dankzij de 3-1 score de winst vieren. Na een gewonnen kwartfinale tegen STYLO wachtte in de halve finale Futwiz Lyricz op de Nederlandse Dani.

Spannende wedstrijden

Die halve finale werd een spannende confrontatie waarbij de eerste game bij een 2-2 stand naar de verlenging ging. In deze verlenging werd niet gescoord en penalties moesten de beslissing brengen in deze eerste wedstrijd. Dani bleef koel en won de penaltyreeks met 3-1 dankzij drie missers van Lyricz. De tweede game was mogelijk nog spannender. Dani leek met 2-1 te gaan verliezen, maar met een haast onmogelijk doelpunt, diep in de blessuretijd, sleepte hij er toch nog een verlenging uit bij een 2-2 stand. Zowel de commentatoren als Dani zelf kunnen haast niet geloven dat deze bal in het doel verdween.

Na deze prachtige goal maakt Lyricz op zijn beurt in de blessuretijd van de verlenging uiteindelijk toch nog de 3-2 waardoor de serie naar de derde en beslissende game ging.

Alsof het zo bedacht was eindigde de tweede game opnieuw in 2-2 na 90 minuten en moest er weer verlengd worden. In de tweede helft van deze derde verlenging maakte Dani een einde aan de balans en scoorde hij zo'n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd de 3-2 met Salah. Dit doelpunt betekende voor Dani definitief de finaleplek, aangezien Lyricz niet meer scoorde.

Eindoverwinning

In de finale nam Dani het op tegen Maestro van Team Vitality. De eerste game won de Ajacied met 2-1 en hoefde er geen verlenging aan te pas te komen, maar de tweede game verliep minder soepel. Ondanks de comfortabele 2-0 voorsprong voor de Nederlander kwam hij in de problemen toen Maestro ook twee keer scoorde. Met opnieuw een 2-2 stand na 90 minuten zagen we weer een verlenging. Redelijk vroeg in die verlenging scoorde Dani en leek de winst binnen, maar Maestro strafte een blunder van Hagebeuk genadeloos hard af in de 110e minuut en maakte 3-3.

Een penaltyserie moest uiteindelijk uitkomst bieden om de 3-3 te verbreken. Net als tegen Lyricz was Dani koelbloedig in vanaf de stip en miste hij zelfs geen enkele strafschop. Dankzij twee missers van Maestro was het bij een stand van 4-2 beslist. Dani won op deze manier de Draft Story Cup die hij vorig jaar op net nippertje misliep.

Deel: