Nieuws

Danny Hazebroek: "Vandaag voor het eerst in mijn carrière echt zenuwachtig"

Danny Hazebroek: "Vandaag voor het eerst in mijn carrière echt zenuwachtig"

ADO Den Haag heeft VVV Venlo uitgeschakeld in de play-offs. Na twee wedstrijden stonden de twee ploegen op gelijke hoogte, waardoor een derde beslissende wedstrijd gespeeld moest worden. Na wederom een gelijkspel won ADO Den Haag in een bloedstollende penaltyserie met 3-2.

Het bleek een zware opgave te zijn. In de eerste wedstrijd won Jens van der Flier van ADO Den Haag met een doelpunt in de 92ste minuut. In de tweede wedstrijd won VVV'er Dennis Verhoeven met 1-0 van Danny Hazebroek, die duidelijk de mindere was. "Ik speelde zelf een slechte pot. Ik heb vier jaar ervaring, ook op internationaal topniveau. Ik heb een berg van ervaring, maar vandaag was ik voor het eerst echt zenuwachtig."

Een gelijkspel na twee wedstrijden betekende een toss om te bepalen op welke console de derde wedstrijd gespeeld zou worden. Dat werd de Xbox, waardoor Jens van der Flier en Nick Cooiman nogmaals weer in actie kwamen. Van der Flier, die ondanks zijn winst niet lekker in de eerste wedstrijd zat, voerde de boventoon. Toch eindigde ook de derde wedstrijd, na dubbele verlenging, op een gelijkspel. In een bloedstollende penaltyserie won Jens van der Flier uiteindelijk met 3-2.

ADO Den Haag gaat daarmee door naar de finales in AFAS Live.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld