Nieuws

DarkZero wereldkampioen Apex Legends

DarkZero World Champion Apex Legends

DarkZero heeft voor de tweede keer op rij een Apex Legends LAN-toernooi gewonnen. Het Australische team wist na twee matchpoints een game te winnen en daarmee hun titel te verdedigen. De overwinning levert DarkZero $500.000 op. FURIA eindigde tweede, terwijl 100Thieves de derde plek pakte.

De Apex Legends Global Series: 2022, zoals het toernooi heette, kende een slecht begin. Vanwege visumproblemen en coronabesmettingen bij diverse teams konden liefst 25 spelers niet starten op de eerste dag. Het gebrek aan alternatieve methodes om te spelen leverde toernooi-organisator EA veel kritiek op.

Desondanks ging het toernooi wel gewoon door. DarkZero was weer een van de favorieten, maar het was het Braziliaanse FURIA dat furieus uit de startblokken kwam. Na de eerste poulefase stond het team bovenaan. Ook in het Winner’s Bracket kende het team een goede run met een knappe tweede plek. DarkZero daarentegen hing beide brackets rond de zevende plek, wat genoeg was voor directe kwalificatie voor volgende rondes.

In de finale begon DarkZero dramatisch; de eerste drie potjes eindigde het twaalfde, zestiende en dertiende (van de twintig teams) en haalde het slechts drie kills. In totaal had het dus maar 10 punten, ter vergelijking FURIA stond toen al op 39 punten. Wanneer een team vijftig punten had kwam het op matchpoint, als je op matchpoint staat en een potje winnend afsluit dan win je de gehele wedstrijd.

Matchpoint gebeurde voor het eerst in game vijf bij FURIA, maar sinds dat punt kwamen de Brazilianen nooit dicht bij het winnen van een game. Ondertussen kwamen ook andere teams op matchpoint; 100Thieves en GMT na zeven potjes, DarkZero, Fnatic, Spacestation, Alliance, NRG en aD na acht potjes. Uiteindelijk was DarkZero het team dat als eerste met een winst aan de haal ging; in de negende game was Spacestation Gaming de laatste uitdager, maar na slim spel werden die ook verslagen.

Zoals gezegd leverde de overwinning $500.000 op, dat is bovenop de $250.000 die het team eerder dit seizoen won onder de vlag van Reignite. Het volgende seizoen van de Apex Legends Global Series (ALGS) begint waarschijnlijk in het najaar van 2022.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend