Nieuws

De jungle verandert flink in League of Legends preseason patch 9.23

21 november 2019, 10:33

Nu de patchnotes voor preseason patch 9.23: Rise of the Elements zijn vrijgegeven ziet het er naar uit dat er veel gaat veranderen in de jungle van Summoners Rift. Onder andere Rift Herald en de Elemental Dragons zijn onder handen genomen.

Boeren in plaats van junglers

Allereerst lijkt het er op dat Riot Games een andere soort speelstijl voor ogen heeft dan wat veel spelers op dit moment toepassen. Naar eigen zeggen wil de ontwikkelaar aansturen op een meer farm-heavy speelstijl, in plaats van het constante ganken van diverse lanes.

Om de ganks een beetje in te dammen halen ze de 'catch-up XP' uit de game. Als je nu dus blijft ganken en geen neutrale monsters verslaat, zal je achter blijven lopen op je teammaten en tegenstanders. Daar tegenover staat dat de respwan-ratio's van de kleine kampen verlaagd zijn. Je kunt dus sneller weer terug naar eerder verslagen monsters en weer XP en gold binnenhalen. Ook heeft Riot er voor gezorgd dat iedere jungler level 3 behaalt na het verslaan van zijn of haar eerste volledige clear.

Meer Rift Herald, minder Baron

De Rift Herald is een recentere toevoeging aan Summoners Rift, maar is nu al niet meer weg te denken uit de game. Riot gooit het roer om voor de Herald en in patch 9.23 komt dit grote, toren-slopende monster eerder en vaker langs. Shelly is nu beschikbaar vanaf 8 minuten en respawned 6 minuten later weer.

Ook is de cast-time van de buff korter en heb je maar een kortere tijd om het oog op te pakken nadat je het monster verslagen hebt. De buff van Rift Herald's grote broer, Baron Nashor, heeft daarentegen een kleine slag opgelopen. Vanaf de nieuwe patch kan je nog maar 3 minuten gebruik maken van zijn kracht.

Mooie ringen

De gekleurde ringen die je meekrijgt om aan te tonen dat je een bepaalde jungle-buff bezit waren nog nagenoeg hetzelfde als in de eerste versies van het spel, en ook daar heeft Riot verandering in gebracht.

Op de bovenste rij zie je de indicatoren van de Blue Buff, Red Buff en de Red Buff burn. Daaronder zie je de Elder Dragon Buff, Baron Buff en alle verschillende buffs bij elkaar.

Alle uitgebreide veranderingen in de eerste preseason patch zijn natuurlijk te vinden in de patch notes.