Nieuws

Tweede snapshot DEADROP uitgesteld

Tweede snapshot DEADROP uitgesteld

DEADROP, de game die ontwikkeld wordt door onder andere Dr.Disrespect, heeft een vertraging opgelopen in de release van de tweede snapshot. Dat heeft gamebedrijf Midnight Society bekendgemaakt. Eigenlijk zou de snapshot 9 september live gaan, maar dat is nu teruggeduwd naar 20 september zodat er genoeg tijd is voor de ontwikkeling van de snapshot.

Eind juli maakte Dr.Disrespect bekend dat de ontwikkeling van DEADROP zou bestaan uit de release van verschillende snapshots. Deze kleine gameplaydemo's worden om de zes weken vrijgegeven. Spelers kunnen hiermee aan de slag en kunnen vervolgens hun feedback achter laten. De eerste snapshot werd op 31 juli vrijgegeven en de volgende stond gepland voor 9 september, maar dit heeft dus vertraging opgelopen.

Ontwikkelaar Midnight Society heeft aangegeven dat de tweede snapshot een aantal gameplay systemen toevoegt die het fundament van de kern vormen van DEADROP. Volgens Midnight Society zou het mogelijk zijn om de snapshot op tijd af te krijgen, maar dan zou het personeel flink wat uren boven de geplande veertig per week moeten maken. Om deze reden is besloten om de snapshot uit te stellen.

Het bedrijf refereert hier naar ‘crunch’, in de game-industrie wordt dit vaak toegepast om games op tijd af te krijgen. Het komt dan wel eens voor dat ontwikkelaars tachtig tot honderd uur per week moeten werken zodat deadlines niet gemist worden. Midnight Society geeft aan dat het niet tot die bedrijven wil behoren en ook geen halve snapshot wil afleveren. Hierom heeft gekozen om de huidige releasedatum anderhalve week op te schuiven. Spelers met het Founders-pakket kunnen vanaf 20 september aan de slag met de nieuwe gameplaydemo.

Een klein jaar geleden maakte Dr.Disrespect bekend een gamestudio op te richten. De naam van dat bedrijf werd Midnight Society en eerder dit jaar onthulde de ontwikkelaar hun game DEADROP. Het spel zou eigenlijk een battle royale worden, maar dat is later veranderd. DEADROP wordt nu beschreven als een ‘vertical extraction shooter’, waarin spelers een drug, Space Dust genaamd, veilig moeten stellen en vervolgens moeten ontsnappen uit de map. De gameplay werd eerder vergeleken met Escape From Tarkov.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend