Nieuws

Defusekids wint MD Masters

Defusekids wint MD Masters

Defusekids heeft de MijnDomein Masters-competitie gewonnen. Ze wonnen de wedstrijd met een score van 3-0 in mappen. Voorafgaande de wedstrijd waren ze de torenhoge favorieten, en die status hebben ze meer dan waargemaakt. Met de overwinning hebben ze 5000 euro gewonnen.

De match begon op Nuke, de keuze van JoinTheForce en een map die Defusekids na aan het hart ligt. Een vreemde keuze voor JTF omdat dit een map is die bekendstaat als een map waar je veel teamwork voor nodig hebt, en r1qzor aangaf dat ze helemaal niet oefende als team.

Na het winnen van de knife koos Defusekids CT en won de eerste twee rondes, maar JTF herpakte zich. Ze wonnen, ondanks een gevaarlijke ronde tijdens een eco van Defusekids, zes rondes op rij, ondanks hevig verzet van g1do die in zes rondes, veertien kills wist te pakken. Defusekids leek overweldigd door de roekeloze plays van JTF, die zonder respect op Defusekids afrende en vaak de bovenliggende partij was in de trades die volgden. Aan de kant van JTF was het r1qzor die zich van zijn beste kant liet zien, inclusief enkele belangrijke kills en een geweldige clutch.

Eindelijk kon Defusekids in de negende ronde wat terugdoen en won een vlekkeloze ronde, zonder ook maar één speler te verliezen. Daarna gingen er een aantal rondes over en weer, maar uiteindelijk wist Defusekids zich te stabiliseren. De helft eindigde met 8-7 in het voordeel van Defusekids. Vanaf dat moment leek niets of niemand Defusekids meer in de weg te kunnen staan. Ze gaven twee rondes weg op hun T-side, maar lieten er verder geen gras over groeien. 16-9 was het eindresultaat.

Train

De tweede map was Train, de keuze van Defusekids en wederom een map waarbij je goed als team moet werken. Dat liet Defusekids zien, want ze liepen weg met de T-side. JoinTheForce had glimpen van goed spel, maar bleek niet opgewassen te zijn tegen de dominantie van Defusekids. De kers op de taart was een uitstekende 1v3 van Fashr, en dat was eigenlijk een perfecte opsomming van de map. Het wilde gewoonweg niet lukken voor JTF.

De T-helft ging niet veel beter. Fashr vernietigde JTF, en hoewel ze wel twee rondes wisten te winnen bleek het niet genoeg. Defusekids sloot comfortabel de map af met een overwinning van 16-5. Daarmee hoefde ze nog slechts één map te winnen: Vertigo.

Vertigo

De controversiële map Vertigo zou het strijdtoneel zijn voor de laatste map van de serie. De vorige keer dat Defusekids die map moest spelen eindigde het in een verlies voor het superteam uit de Benelux. Dat was in de finale van de Kayzr League, waar Bowen van Game Fist een masterclass gaf. Ook JoinTheForce hoopte ongetwijfeld op eenzelfde stunt.

Die leek er in de eerste helft niet te komen. Defusekids begon op de T-side, de side die in deze begindagen van Vertigo de makkelijkere kant lijkt te zijn. Ook voor Defusekids was dit het geval, want het team sprintte naar een hevige voorsprong. Nergens leken ze in de problemen te komen door wat JTF liet zien. De eerste helft eindigde dan ook in een comfortable 13-2 score in het voordeel van Defusekids. Het was volgens commentator Blaze een 'masterclass in CSGO'. 

Hoewel het een zware achterstand was, liet JTF zich niet uit het veld slaan. De glimlachjes bleven op de gezichten van de spelers terwijl ze de grip op de wedstrijd verloren. JTf wist op de T-side wel de pistoolronde te winnen maar verloren de daaropvolgende force buy van Defusekids. Het bleek het nekschot te zijn waar Defusekids op zat te wachten, want de daaropvolgende ronde werd eenvoudig gewonnen, waardoor het team 12 rondes had om de wedstrijd af te sluiten. Defusekids had slechts één ronde nodig en wist de wedstrijd af te sluiten. 16-3 was de eindscore en daarmee wint het team 5000 euro en de titel van kampioen van het tweede seizoen van MijnDomein Masters.