Nieuws

DESA kondigt selectietoernooi aan samen met Keuken Kampioen Divisie

22 maart 2021, 12:02

In samenwerking met de Keuken Kampioen Divisie en Inside Esports gaat Dutch Esports Academy (DESA) de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie (KKEPFC) inzetten om een nationaal Rocket League-team te selecteren. Dit team gaat onder meer deelnemen aan de Intel World Open, het esports-toernooi van de Olympische Spelen in Tokio.

DESA samen met hun partners TEAMKPN Sportfonds, Sogeti en Topsport Amsterdam op zoek naar de grootste Rocket League-talenten die Nederland te bieden heeft. Er wordt niet alleen gekeken naar de Rocket League skills maar ook naar professionaliteit, fitheid, communicatievaardigheden en of er ambitie is om tot de wereldtop te behoren.

De teams die zich nu inschrijven voor de kwalificatieronde van de KKDEPFC doen dat voor de vierde periode, met zeven speelrondes en een finale. Uit deze finale komt een periodewinnaar uit. Teams kunnen bij aanmelding kiezen voor één van de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie die zij vertegenwoordigen. De competitie heeft wekelijks een live-uitzending op ESPN, Twitch en Youtube.

Zo kun jij je aanmelden

Aanmeldingen voor het kwalificatietoernooi van de vierde periode zijn open tussen 22 maart en 2 april. Spelers kunnen zich aanmelden via de site van de Keuken Kapmioen Divisie. De kwalificaties vinden plaats op 10 en 11 april. Eind mei vinden de finales van deze periode plaats. DESA heeft als doel om tijdens de live-uitzending van de finale bekend te maken met welk team zij aan de slag gaan.