Nieuws

Destiny 2 ontwikkelaar hint naar “esports-ready” project

16 april 2021, 14:10

Destiny 2 ontwikkelaar Bungie heeft gehint naar plannen voor een nieuw project wat volgens de ontwikkelaar “esports-ready” is. Het gaat hierbij om een aantal aangeboden banen binnen het bedrijf die zich focussen op het ontwerpen van een competitieve game. Volgens een eerder plan van Bungie verschijnt de game ergens rond 2025.

Op de website van Bungie zijn een aantal nieuwe vacatures geopend voor banen binnen de Amerikaanse ontwikkelaar. Een van de aangeboden functies is een “Incubation Multiplayer Systems Designer”. Hierbij gaat het om een ontwikkelaar die systemen ontwikkeld voor competitieve multiplayer, aldus de vacature. Ook wordt er in de vacature vermeld dat het om een nieuwe franchise gaat.

Sinds de originele Destiny game heeft Bungie geen focus meer op esports, maar voorheen was dat heel anders. Voor Destiny was Bungie voornamelijk bekend vanwege Halo, een van de meest legendarische shooters ooit. Deze game legde in midden 2000 het grondwerk voor moderne esports. Met circuits binnen MLG en enorme prijzenpotten, Halo was dé esports game voor velen. Hoewel de serie nu in handen ligt van 343 studios, blijkt Bungie na al die jaren nog steeds de esportskriebel te hebben.

Embedded content: https://youtu.be/1JukX1JgsNs

Voorlopig blijft Destiny 2 de topprioriteit binnen het bedrijf, zeker met de opkomende uitbreidingen. Wanneer we meer horen over de nieuwe game van Bungie is nog onduidelijk.