Nieuws

Devils.one schakelt Defusekids in halve finale uit en wint ESL Eurocup

31 oktober 2019, 14:52

Het is Defusekids woensdag niet gelukt om de finale van de League of Legends ESL Eurocup te bereiken. Het team reisde af naar Italië om met drie anderen te strijden om de prijzenpot van 7000 euro maar gaat met lege handen naar huis. De beul van het Nederlandse team won uiteindelijk het toernooi.

In de voorrondes van de Eurocup knokte Defusekids zich langs Random 5 (Bulgarije) en IZI Dream (Frankrijk) om zich te plaatsen voor de finales die op locatie in Italië werden gespeeld. De Nederlandse enclave nam het daar met Forsaken op support in plaats van Jesuiskaas op tegen het Poolse devils.one in een best-of-3. Deze werd helaas met 2-0 verloren waardoor Defusekids zich niet plaatste voor de finale en met lege handen huiswaarts keert.

Pittige finale

De finale ging uiteindelijk tussen devils.one en EURONICS Gaming, waarbij het Poolse team met 2-0 voor kwam te staan. Een reverse sweep leek in de maak toen EURONICS vervolgens ook twee games op rij won, maar in de laatste game was devils.one net op tijd weer bij de les om 5000 euro mee naar huis te nemen.