Nieuws

Dexerto en Football Manager houden social media boycot tegen online wangedrag

30 april 2021, 17:47

Esports nieuws website Dexerto, Football Manager ontwikkelaar Sports Interactive, Voetbalzone en nog veel meer organisaties stoppen tijdelijk met het gebruik van social media om aandacht te vragen voor online misbruik en racisme binnen de FIFA wereld. De partijen sluiten zich daarbij aan bij grote Engelse voetbalbonden zoals Football Association en de Premier League, die de actie initieerde. De boycot houdt in dat alle deelnemende partijen tussen 30 april en 3 mei niets op social media posten.

Embedded content: https://twitter.com/FootballManager/status/1388040903089131521?s=20

De FIFA wereld wordt al een tijdje geteisterd door online pesterijen en racistische uitlatingen van spelers. Eerder werd de Ierse Patrick O’Brien verbannen door EA vanwege racistische uiten tegenover een andere speler. Er zijn veel meer van dit soort incidenten, en grote voetbal organisaties ondernemen stappen om aandacht te vragen voor online pesterijen. Deze organisaties gooien hun social media accounts op slot uit protest tegen het online gedrag.

Embedded content: https://twitter.com/kickitout/status/1388129778599870464?s=20

Kick It Out is een organisatie die al sinds 1993 vecht voor gelijke rechten binnen de voetbalwereld. Ze eisen verandering in de online omgang met anderen, en te stoppen met online misbruik en racisme. Ook binnen de FIFA games gooien organisaties hun accounts op slot Dexerto gaat stoppen met het gebruik van hun FIFA accounts om zich aan te sluiten bij de beweging. Ook Sports Interactive, ontwikkelaar van de populaire Football Manager, doet mee aan de boycot. Ook Miles Jacobson, hoofd van Sports Interactive, sluit zijn account tijdelijk.

Embedded content: https://twitter.com/milesSI/status/1388068685479391234?s=20

De voetbal en FIFA wereld staat onder druk vanwege online wangedrag, maar hopelijk maakt de beweging wat los en wordt de online voetbalwereld een veiligere omgeving om in te leven.