Nieuws

Deze League of Legends champions kregen al 1000 dagen geen nieuwe skin

24 december 2019, 10:06

Kennen is vandaag lid geworden van de 'Club van 1000 dagen' en dat verdient geen feestje. Het is namelijk vandaag precies duizend dagen geleden dat de champion zijn laatste skin: Super Kennen ontving.

De kleine ninja is het twintigste lid van de club en voegt zich bij champions als Skarner, Taric, Karthus, Sion, Vel'koz en Quinn. Stuk voor stuk champions die ieder al duizend dagen geen nieuwe skin meer hebben gekregen. Op internet is een overzicht te vinden van wanneer iedere champion voor het laatst een skin heeft ontvangen.

1000 dagen geleden verschenen: Super Kennen

Weinig skins

Kennen heeft dus vandaag al precies duizend dagen geen skin meer gekregen. Hoewel Kennen er met zeven skins toch warmpjes bij zit, zijn er een aantal 'leden' van de club die hun skins op één hand kunnen tellen. Zo hebben Rek'Sai (1643 dagen geen nieuwe skin) en Kindred (1303 dagen geen nieuwe skin) slechts twee skins en kunnen spelers bij Vel'Koz (1363 dagen), Kalista (1224 dagen) en Bard (1132 dagen) uit drie skins kiezen. De overige vijftien leden variëren tussen de vier en acht skins. 

1703 dagen zonder skin

De ultieme kampioenen 'skins ontwijken' zijn Xerath en Skarner. Beide champions hebben al 1703 dagen géén nieuwe skin gekregen. Dat betekent dat er dus vier jaar, zeven maanden en 28 dagen zijn verstreken sinds beide champions hun 'Guardian of the Sands' skin ontvingen. Beide champions hebben vier skins. Een eervolle vermelding is er voor Ornn, 'The fire below the mountain'. Hij is geen lid van de club maar heeft één skin en die is 854 dagen geleden uitgekomen. Er is wel hoop voor deze champions. Udyr, vooraandstaand lid van de club, ontving in augustus dit jaar na jaren wachten eindelijk een nieuwe skin: Dragon Oracle Udyr.

De 'Guardian of the Sand' skins voor Skarner en Xerath kwamen 1703 dagen geleden uit

Probleem

Is het een probleem dat deze twintig champions dus al duizend dagen geen nieuwe skin kregen? Ja en nee. Het is natuurlijk niet leuk als jouw favoriete champion al jaren geen nieuwe skin heeft gekregen en er bijvoorbeeld maar drie heeft. Zeker als andere champions een dozijn of meer skin hebben én nieuwe skins blijven krijgen. Zo heeft Miss Fortune veertien skins, Ezreal dertien en hebben Alistar, Akali, Ryze, Annie en Garen er twaalf. Het is niet duidelijk waarom Riot sommige champions meer skins geeft dan anderen. Misschien is het makkelijker om voor een champion als Ezrael (blonde jongen) of Ryze (oudere tovenaar) een skin te ontwerpen dan voor een champion als Sion (halfdode juggernaut) of Rek'Sai (gravend monster). Als jouw main een nieuwe skin ontvangt wil je dat hij er goed uiziet, dus kunnen we beter nog een (paar) dagen wachten om een goede skin te ontvangen in plaats van een slechte uitvoering.

Tryndamere

Laten we hopen dat de Club van 1000 Dagen de komende jaren alleen maar leden gaat verliezen. De eerstvolgende champion die lid wordt van de club is Tryndamere (9 skins) die zonder nieuwe skin op 1 maart 2020 duizend dagen geen skin heeft gekregen.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste League of Legends nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: