Nieuws

Directe concurrent Brussen per direct weggestuurd bij Boston Uprising

5 april 2020, 18:00

Walid Bassil, beter bekend als Mouffin in de Overwatch-wereld, is per direct weggestuurd bij Boston Uprising. Het team waar Nederlander Thomas Brussen ook actief is doet dit na aantijgingen van vermeend seksueel overschrijdend gedrag van de off-tank speler.

De organisatie, die het momenteel sportief gezien zwaar heeft in de Overwatch League, maakt via een korte mededeling bekend dat de speler uit het team is gezet en zijn contract ontbonden is. Verdere toelicht blijft uit, maar op het internet doen veel geluiden de ronde over de toedracht van deze beslissing. Full-time streamer Khaleesi klapt namelijk flink uit de school over Bassil en steekt niet onder stoelen of banken dat ze blij is met het besluit van Boston Uprising.

Embedded content: https://twitter.com/BostonUprising/status/1246545323499061248?s=20

Op 28 maart plaatste Khaleesi namelijk al een Twitlonger waarin ze uiteenzette hoe Bassil haar lastigviel en opdringerig was in het contact met haar. Ook omschrijft ze hoe hij naast het contact online tijdens hun ontmoeting op TwitchCon zich op een aparte manier gedroeg en ook richting andere vrouwen zich grensoverschrijdend gedroeg. Bassil heeft zelf nog niet gereageerd op het voorval.

Embedded content: https://twitter.com/KhaleesiBB/status/1243678920551120896?s=20

Hoe cru het misschien ook klinkt, maar het wegsturen van Bassil zou zomaar eens goed nieuws voor Brussen kunnen zijn. De Nederlander keek het grootste gedeelte van het seizoen tot nu toe vanaf de zijlijn toe, maar aangezien Bassil nagenoeg dezelfde rol als Brussen vervulde, valt er nu een concurrent voor die positie weg.