Nieuws

Dit is de map in Fortnite Season 4

27 augustus 2020, 09:14

Fortnite Chapter 2 Season 4 is gestart en zoals we gewend zijn komt daar ook een nieuwe map bij kijken. Althans, nieuwe map? Er lijkt verdacht weinig veranderd te zijn aan de omgeving waarin spelers momenteel rondrennen.

Eigenlijk heeft Epic Games ieder seizoen wel een deel van de map onder handen genomen. Afgelopen seizoen was natuurlijk een enorm keerpunt, toen de ontwikkelaar besloot om een groot deel van de map onder water te zetten. Het hoorde bij het thema van het seizoen, Splash Down, maar inmiddels is een flink deel van de map ook weer boven water gekomen. In Season 4 lijken vooralsnog geen ingrijpende wijzigingen aangebracht te zijn.

Embedded content: https://twitter.com/StreakyFly/status/1298886428311670789?s=20

Twitter-gebruiker StreakyFly zet de oude en de nieuwe map in een animatie naast elkaar en dan zie je pas echt dat er (tot nu toe) weinig is veranderd. Het lijkt er dan ook op dat Epic Games dit keer de focus heeft gelegd op de content (zoals de skins) in plaats van de omgeving. Er zijn echter wel een paar kleine veranderingen te zien op de map van Season 4.

Pleasant Park en Salty Springs

Het duidelijkste verschil is in het zuid-westen te zien. De gebieden heten daar nog steeds Slurpy Swamps en Weeping Woods, maar hebben iets meer water terug gekregen ten opzichte van vorig seizoen. Ook bij Pleasant Park en Salty Springs heeft de map veranderingen ondergaan.

Embedded content: https://twitter.com/StreakyFly/status/1298888163365138432?s=20

X-men Sentinels

Gezien de samenwerking met Marvel vinden we op de nieuwe map ook gigantische X-men Sentinels terug. Het is nog niet duidelijk of hier verder iets mee gaat gebeuren of dat dit puur een visuele update is.

Embedded content: https://twitter.com/StreakyFly/status/1298890874005450753?s=20

Andere veranderingen

Er zijn in Fortnite Season 4 nog meer dingen veranderd. Zo zijn er weer een hoop unvaulted en vaulted items/wapens en zijn er ook nieuwe Floppers te vinden. Ook is er natuurlijk weer een nieuwe Battle Pass met gloednieuwe skins.