Nieuws

Dit is nieuw in FIFA 20 Career Mode

7 augustus 2019, 19:51

De laatste jaren was de FIFA community niet te spreken over de ontwikkeling van de career mode. Daar lijkt met FIFA 20 verandering in te komen. Meer opties om je manager helemaal in eigen stijl samen te stellen, het moraalmanagement-systeem en 'dynamic player potentials' beloven al veel goeds. Wij zetten de belangrijkste nieuwe features binnen de career mode voor je op een rij.

Het aantal spelers die in FIFA de career mode spelen is natuurlijk niet te vergelijken met een game mode als FIFA Ultimate Team. Zoals elk jaar ligt ook in FIFA 20 hier meer de focus op. Toch stemt het de FIFA community positief dat er ook meer geluisterd wordt naar wat spelers graag zien in andere onderdelen van de game. CaniSports, een van de grotere content creators die veel content maakt van deze game mode, bevestigt dit. 

Embedded content: https://twitter.com/CaniSports/status/1159108000310812672?s=20

Aanpassen van je manager

In het samenstellen van je manager waren de opties altijd beperkt tot een aantal standaard looks waar je uit kon kiezen. In FIFA 20 wordt dit anders. Je kunt jouw manager uitgebreider customizen dan in FIFA 19. Tijdens het seizoen heb je zelfs de optie om van outfit te wisselen. Voor het eerst in de career mode wordt het ook mogelijk om een vrouw als manager te kiezen. Al voordat je met het echte werk gaat beginnen heb je dus al de optie om een persoonlijke touch aan je career mode te geven.

Persconferenties & spelersconversaties

In FIFA 19 was het al mogelijk om als speler en coach interviews af te leggen. Er waren een aantal opties in antwoorden die je kon kiezen, die een invloed zouden hebben op de reacties van spelers, de club en de media. Dit had echter nooit hele grote gevolgen voor het verloop van het seizoen.

Met FIFA 20 wil EA hier verandering in brengen. Elke keuze die je van plan bent te maken in het seizoen gaat nu direct invloed hebben op het teammoraal en de prestaties van het team. Dit gaat voornamelijk om de persconferenties die je aflegt en de conversaties die je met de spelers hebt. Ook de keuze van de opstelling gaat meer invloed hebben op de prestaties. 

Spelersmoraalsysteem

Het spelersmoraalsysteem ligt in lijn met de gevolgen van de keuzes die je tijdens persconferenties en spelersconversaties maakt. Letterlijk elke beslissing zal invloed hebben op de vorm en het moraal van je team. Denk aan de beslissingen die je maakt in je opstelling, de transfers die je maakt en welke spelers je op je watchlist hebt staan. Het gaat zelfs nog een stukje verder. De keuzes gaan ook gevolgen hebben op de ratings van je spelers. Voordat je een beslissing maakt, moet je je als coach nog even goed achter de oren krabben of dit nou wel zo slim is of niet.

Dynamic Player Potential

De prestaties binnen de lijnen hadden nooit invloed op de spelers binnen de career mode. Je kon met een jong talent met afstand topscoorder worden of als buitenspeler veel assists afleveren, het had geen gevolgen op de ratings en statistieken van de spelers. In FIFA 20 gaan de prestaties van de spelers op het veld juist wel invloed hebben, voornamelijk op het potentieel van je spelers. Zo hadden in voorgaande jaren de grootste talenten een enorm potentieel en oudere spelers minder. Het ging vaak om standaard ratings waar spelers naartoe konden groeien.

Dit gaat met FIFA 20 volledig op de schop. Het potentieel groeit als je speler goede prestaties aflevert op het veld. Denk bijvoorbeeld aan het maken van veel doelpunten. Bij slechte prestaties is het echter ook mogelijk dat dit potentieel daalt, bijvoorbeeld wanneer de keeper veel ballen doorlaat of een speler weinig speelminuten krijgt.

Alle keuzes die je maakt als manager in het seizoen hebben dus directe invloed op de prestaties van je spelers, zowel binnen als buiten de lijnen. Dit zal de replay value van career mode alleen maar ten goede komen, iets dat de fans van deze game mode positief zal stemmen.

Dit zijn de grootste veranderingen binnen career mode in FIFA 20. Benieuwd naar meer informatie? EA heeft net als bij eerdere nieuwtjes pitch notes online gebracht waar ze dieper op de veranderingen ingaan van onder andere Pro Clubs en FIFA 20 Ultimate Team.

Deel: