Nieuws

Dit zijn de ranks bij de launch van Valorant Competitive Ranked | Esports Club

22 juni 2020, 16:42

Riot Games heeft meer informatie vrijgegeven over de launch van Valorant Competitive later deze week. De hoogste ranking heette in de closed beta nog Valorant, maar om verwarring te voorkomen heet deze nu Radiant.

Spelers konden in de closed beta van Valorant de Competitive modus uitproberen, maar bij de definitieve launch werd deze weer uitgeschakeld. Ontwikkelaar Riot Games meldde dat de servers eerst stabiel moesten zijn voordat de ranked modus gelanceerd kon worden. Vorige week werd bekendgemaakt dat we deze week Valorant Competitive (zoals de ranked modus heet) kunnen verwachten en liet ook alvast zien hoe de ranks verdeeld worden.

De ranks zijn nagenoeg hetzelfde gebleven als in de closed beta, enkel de hoogste ranking is veranderd. De hoogste ranking heette in de beta nog Valorant, maar is nu veranderd naar Radiant. Riot Games meldde al eerder dat de naam veranderd zou worden om verwarring te voorkomen. Voor de rest zijn de ranked Iron, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond en Immortal voordat een speler Radiant bereikt.

Patch 1.02

Valorant Competitive wordt toegevoegd in patch 1.02 en brengt nog een paar wijzigingen met zich mee. Zo meldt de ontwikkelaag in de blogpost dat het mogelijk wordt om tijdens de placement matches samen met vrienden te spelen, ook al is er een verschil in ranking. Desalniettemin is de kanttekening wel dat het verschil niet té groot mag zijn. Er wordt niet niet duidelijk gemaakt welke ranks met elkaar kunnen spelen.