Nieuws

dizLown en Schadenfreude naar GameForce Masters-finale CSGO toernooi

26 augustus 2019, 06:22

dizLown en Schadenfreude hebben zich geplaatst voor de finale van het GameForce Masters-toernooi. Ze deden dit ten koste van Defusekids.

De finalisten voor de GameForce Masters-finale zijn bekend: het Belgische dizLown en het Nederlandse mixteam Schadenfreude gaan het op 5 en 6 oktober tegen elkaar opnemen in de Nekkerhal te Mechelen om kans te maken op 6500 euro. De verliezer van de strijd zal genoegen moeten nemen met 2500 euro.

Revanche voor dizLown

Het Belgische dizLown was het eerste team dat zich gisteren kwalificeerde. Ze deden dat door aartsrivaal Defusekids met 2-1 in mappen te verslaan. Voor dizLown was de wedstrijd een kans om wraak te nemen op Defusekids nadat dit team ze eerder vernederde in diverse competities. Destijds speelde dizLown nog onder de vlag van Sector One en werd het team gezien als kanshebber voor de titel ‘beste team van de Benelux’. Defusekids maakte aan die ambities echter wreed een einde en liet het team zien wie baas was.

De wedstrijd begon op Mirage, de keuze van dizLown en een map waar Defusekids pas recentelijk officiële wedstrijden is gaan spelen. De map gold een tijdlang als een standaard ban van Defusekids, een zet die volgens captain G1do te maken had met het feit dat het een ware mixmap was waardoor Defusekids als echt team beter uit de verf zou komen op mappen waarbij veel teamplay nodig was.

dizLown heeft echter niet stil gezeten en is duidelijk aan de slag gegaan op de map. Dat betaalde zich dubbel en dwars uit. Teamcaptain Stev0se ging zijn mannen voor en eindigde met meer dan dertig kills, een indrukwekkende prestatie en eentje die goed genoeg was om af te rekenen met Defusekids. De eerste map ging met een eindscore van 16-10 naar dizLown na een indrukwekkende T-helft van het team waarbij 9 rondes werden gewonnen.

Defusekids antwoordde door Nuke te kiezen, een standaardkeuze van het topteam uit de Benelux. Dat Defusekids zich als een vis in het water voelt op die map. Hoewel ze op de moeilijkere T-helft begonnen, pakte Defusekids toch acht rondes en gingen ze vrolijk verder op hun CT-helft. Verloren ze zeven rondes op T, op CT werd slechts één ronde weggegeven. 16-8 was het eindresultaat waardoor de wedstrijd naar Inferno ging.

De laatste map begon met Defusekids als CT en ze lieten zich gelden als solide team. Er werden in totaal 9 rondes gepakt op die helft en Defusekids had de eindstreep in zicht. Daar dacht disLown duidelijk anders over, want wat volgde was een masterclass in verdedigen. Defusekids had moeite met het binnenkomen op sites en werd flink verrast door de agressieve pushes van disLown. 14 rondes later was de wedstrijd afgelopen: disLown had tien rondes gepakt, Defusekids slechts vier. Een eindscore van 16-13 was het gevolg en kwalificatie voor disLown een feit.

Watch GameForce Masters 2019 - CS:GO Playoffs from gamelux on www.twitch.tv

Schadenfreude verrast

Een eindstrijd tegen het Nederlandse mixteam Schadenfreude volgde. Dat dit een moeilijke pot zou worden stond op voorhand vast. Schadenfreude bestaat uit Nederlandse spelers die al sinds het begin meedraaien op de absolute top zoals Teddy, luosrevo en Ketchup.

De wedstrijd begon op de keuze van Defusekids, en wederom was dit Nuke. Ook tegen Schadenfreude lieten ze zien dat ze gewoonweg heel goed zijn op die map. Hoewel Schadenfreude meer weerstand kon bieden dan dizLown trok Defusekids ook dit keer aan het langste eind met een eindscore van 16-12, waarbij Defusekids een stuk overtuigender was op de T-helft dan de CT-helft.

De wedstrijd ging naar Mirage en dit keer was het Schadenfreude dat op het nippertje wist te winnen. Vooral Zweed PALM1liet zich gelden met 31 kills en een ADR van 110,7. Schadenfreude zette een prima prestatie neer door hun T-helft te winnen met 9-6. Defusekids kon echter ook prima aanvallen en wist 8 rondes te pakken, maar viel net tekort, waardoor Schadenfreude met 16-14 de map naar zich toetrok.

De laatste map zou Dust 2 zijn en het was hier dat de vermoeidheid zou blijken. Defusekids was bezig aan een marathon van CSGO en begon hier en daar wat schoonheidsfoutjes te maken, iets waar Schadenfreude dankbaar gebruik van maakte. Ook op deze map was PALM1 heer en meester van de server. De wedstrijd begon met Defusekids op de T-helft en ze wisten 7 rondes te pakken. Het zou echter niet genoeg zijn, want mede dankzij een simpele 1v3 waarbij PALM1 vanuit de A-lang positie alle drie de Defusekids-spelers wist uit te schakelen met zijn SG552, gooide Schadenfreude de wedstrijd in het slot. De eindstand was 16-13 in het voordeel van het mixteam. Kwalificatie voor Schadenfreude en uitschakeling van Defusekids. Zij moeten genoegen nemen met 1500 euro, terwijl Schadenfreude dus in oktober de strijd zal aangaan met dizLown op LAN om kans te maken op 6500 euro.

Watch GameForce Masters 2019 - CS:GO Playoffs from gamelux on www.twitch.tv

Deel: