Nieuws

DoA stopt definitief met casten van de Overwatch League in 2020

7 januari 2020, 14:44

Erik "DoA" Lonnquist stopt definitief met het casten van de Overwatch League, dat heeft hij bekendgemaakt op Twitter. De caster liet eerder deze week al weten dat zijn contract bij de Overwatch League afgelopen was. Nu laat hij weten dat hij zijn contract niet verlengt.

De Overwatch League moet nog beginnen maar de competitie verkeert al in zwaar weer. Vorige week lieten Christopher "MonteCristo" Mykles en Chris "Puckett" Puckett al weten dat ze de Overwatch League om verschillende redenen verlieten. DoA liet weten dat zijn contract afgelopen was maar dat hij nog niet zeker wist wat hij wilde gaan doen. Nu laat hij dus weten definitief bij de League te stoppen.

Embedded content: https://twitter.com/ggDoA/status/1214246870660403203?s=20

Afscheid

In een TwitLonger laat DoA weten dat zijn vertrek geen gemakkelijke keuze was: "Na veel twijfelen heb ik besloten om de Overwatch League in 2020 te verlaten en me te richten op andere esports. Het was een fantastische ervaring om de afgelopen jaren samen te werken met mijn collega-casters, 'big brain' analisten en de mensen bij Blizzard", legt DoA uit.

"Een aantal keuzes in het management en de creatieve richting van de Overwatch League in de afgelopen jaren heeft me laten inzien dat het tijd was voor een verandering. Ik geloof echter nog steeds in het concept van de League." DoA geeft aan zich de komende tijd op andere esports-titels zoals League of Legends, Heartstone en TeamFight Tactics te willen richten. Wel laat hij weten dat de kans groot is dat fans van de Overwatch League hem terug gaan zien. "Ik zeg niet dat ik de komende jaren compleet bij de Overwatch en de Overwatch League uit beeld zal verdwijnen. Wie weet zie je me nog bij één of meer wedstrijden dit jaar."

DoA's vertrek bij de Overwatch League betekent-voor nu- ook het einde van zijn samenwerking met MonteCristo. Samen castten ze de afgelopen jaren onder andere StraCraft, League of Legends en de Overwatch League.