Nieuws

Dota 2 Outlanders update nu uit, voegt twee nieuwe heroes toe aan de game

26 november 2019, 19:16

De Outlanders-update voor Dota 2 is live. De update voegt de heroes Void Spirit en Snapfire toe aan de game, alsmede nieuwe mechanics voor couriers, jungle creeps en een nieuw type gebouw genaamd Outposts. Ook is de level cap in de game verhoogd naar 30 en hebben bijna alle heroes in de game wel een aanpassing gekregen.

Void Spirit en Snapfire

Snapfire en Void Spirit zijn de nieuwste twee heroes die aan de game toegevoegd worden. Beiden werden al eerder getoond met een korte trailer op The International 2019. Met de toevoeging van deze twee heroes kent de game een nieuwe support en een nieuwe carry.

Snapfire is een support hero die haar werk voornamelijk op afstand doet. Ze kan met haar shotgun en de turret achterop haar draak Mortimer enemies slowen op afstand. Ook kan ze haarzelf of een ally een van haar koekjes geven, waarna ze een korte afstand naar voren springen en tegenstanders om zich heen stunnen. Haar ultimate is een grote ranged AoE-aanval die haar draak een salvo vuurballen laat schieten.

Void Spirit is net als de andere heroes uit de Spirit-groep een mobiele carry hero. Met zijn Dissimilate-ability verdwijnt hij tijdelijk om vlak daarna ergens anders te verschijnen en met zijn Aether Remnants kan hij tegenstanders naar een specifieke locatie toe lokken. Ook kan hij zichzelf voorzien van een schild met zijn Resonant Pulse. Zijn Ultimate Astral Step lanceert Void Spirit een bepaalde kant op, waarna hij een rift in zijn pad achterlaat. Deze doet damage en laat een mark achter dat tegenstanders slowt en korte tijd daarna ontploft voor extra damage.

Outposts

Outposts zijn nieuwe gebouwen die terug te vinden zijn op de locatie waar voorheen de side shop was. Heroes kunnen een outpost overnemen door op het gebouw te klikken, waarna je voor 6 seconden begint met chanelen.

Outposts geven jou en je team een XP-boost als je ze weet te veroveren en op elke vijf minuten die in-game verstrijken. Ook kun je teleporten naar een outpost onder jouw controle. Outpost worden pas actief nadat de eerste tien minuten in de game zijn verlopen.

Couriers

Couriers zijn volledig aangepast. Waar je voorheen een enkele courier moest delen met je hele team krijgt nu elke individuele hero een eigen courier. Deze couriers levelen met jouw hero mee en unlocken speciale abilities, zoals Shield en Speed Burst, wanneer ze een bepaald level bereiken.

Vanaf level 15 kan een courier zelfs wards voor je plaatsen, wat betekent dat je als support jezelf niet langer in gevaar hoeft te brengen voor het plaatsen van een belangrijke ward. Ook kosten observer wards geen gold meer, wat betekent dat zelfs carry-spelers door deze veranderingen effectief kunnen gaan warden.

Overige veranderingen

De Outlanders update heeft nog een hoop andere veranderingen doorgevoerd. Zo kunnen jungle creeps nu nieuwe items droppen, is de level-cap in de game verhoogd naar level 30 en hebben een aantal heroes een ability- of een scepter-rework ontvangen. De volledige patch notes zijn terug te vinden op de Dota 2-website.