Nieuws

Nieuwe Dota 2 Battle Pass en uitgebreide DPC Fantasy onderweg

Nieuwe Dota 2 Battle Pass en uitgebreide DPC Fantasy onderweg

Valve heeft aangekondigd dat het bedrijf binnenkort de volgende Battle Pass gaat uitbrengen voor Dota 2. De uitgever heeft aangekondigd dat het een aantal nieuwe elementen gaat toevoegen aan het volgende competitieve seizoen van het Dota Pro Circuit (DPC) in 2022. Zo gaat Dota Fantasy, waarmee esportsfans hun eigen virtuele sterrenteams kunnen vormen en daarmee punten kunnen verzamelen, verder uitgebreid worden om tijdens alle DPC competities beschikbaar te zijn.

Embedded content: https://twitter.com/DOTA2/status/1463298278242537476?s=20

Dit betekent dat fans tijdens de drie regionale competities, drie Major-toernooien én tijdens de last chance qualifier voor The International 2022 kunnen meedoen aan Fantasy. Eerder kon dit alleen tijdens de TI Compendium, het vaste in-game evenement in aanloop naar The International. Een Battle Pass wordt normaal gesproken ook pas uitgebracht tijdens de TI Compendium.

DPC Winter 2022 Tour Fantasy

Het volgende Dota 2 Pro Circuit seizoen gaat al van start op 29 November 2021: de regionale competities beginnen dan, waarna de beste teams uit deze competities het tegen elkaar zullen opnemen in de Dota 2 Winter Major, het eerste grote internationale toernooi van het seizoen.

Spelers kunnen straks een Fantasy line-up maken met spelers uit een regio, waarbij wekelijks scores worden uitgedeeld in plaats van dagelijks, zoals eerder het geval was. Daarvoor kiezen spelers vijf Player Cards met roles die een volledig team kunnen vormen: twee core-, één mid-, en twee support-spelers. Deze Cards kunenn vervolgens punten scoren op basis van hun prestaties in de competities en toernooien. Ook komen er Silver en Gold Cards, die speciale bonussen krijgen en meer punten opleveren.

Dota 2 Fantasy

Fans krijgen gratis 10 starter packs met Player Cards, en kunnen er meer vrijspelen door Dota 2 te spelen of ze te kopen in de Player Cards-afdeling van de Supporters Club. Deze laatste optie komt later in het seizoen beschikbaar.

Elke DPC regio telt bovendien als een aparte Fantasy league: je kunt dus voor meerdere regio's een Fantasy-team gaan samenstellen. Fantasy Levels verkrijg je door je score van je beste Fantasy team van elke periode binnen het seizoen. Spelers in de top 10% aan het einde van de periode leveren ruim drie Fantasy Levels op. Voor spelers in de top 25% is dat twee Fantasy Levels, en spelers in de top 50% zijn goed voor één Fantasy Level.

Het is dus efficient om in zoveel mogelijk Fantasy leagues mee te gaan doen om beloningen vrij te spelen. De ultieme prijs, de DPC Winter 2022 Tour treasure, wordt nader toegelicht: deze speel je vrij met drie Fantasy Levels. Voor elk Fantasy Level krijg je in ieder geval 500 Shards om uit te geven in de in-game Store van Dota 2.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate