Nieuws

Dota 2 Regional Leagues met 280.000 dollar prijzengeld aangekondigd

26 februari 2020, 11:14

Valve introduceert nieuwe Dota 2 Regional Leagues die door het jaar heen voor een consistente structuur in het Dota Pro Circuit moeten zorgen. Er komen zes competities met ieder twee divisies en zestien teams.

Met de invoering van de Regional Leagues bestaat het competitieve Dota-jaar voortaan uit drie seizoenen, laat Valve weten in een blogpost. In ieder seizoen worden er zes regionale competities gespeeld: China, Europa, Noord-Amerika, CIS, Zuidoost-Azie en Zuid-Amerika. Aan het einde van ieder seizoen volgt een Major waar de 18 beste internationale teams aan deelnemen. De Regional Leagues worden pas na The International 2020 ingevoerd.

Regional Leagues

De zes competities bestaan uit een Upper Division en een Lower Division met in beide divisies 8 deelnemende teams. Na ieder seizoen ruilen de twee beste teams uit de Lower Division van plaats met de twee laagste teams uit de Upper Division. De onderste twee teams uit de Lower Division worden op hun beurt weer vervangen door twee teams uit de open kwalificaties.

De teams strijden gedurende zes weken om een prijzenpot van 280.000 dollar. Iedere regio wordt in een bepaald tijdslot gespeeld zodat het gemakkelijker is om de wedstrijden van een bepaalde regio te volgen. Alle matches worden als best-of-3 gespeeld en zijn live te volgen.

Majors

Aan het einde van ieder seizoen volgt een internationale Major. De 18 beste teams uit de verschillende regio's strijden daar om 500.000 dollar en belangrijke Dota Pro Tour Points die meetellen in de kwalificatie voor The International aan het einde van ieder jaar. Iedere regio heeft een vast aantal plaatsen op iedere Major:

  • Europa en China: 4 plaatsen
  • Noord-Amerika en Zuidoost-Azië: 3 plaatsen
  • Zuid-Amerika en de CIS: 2 plaatsen

De Majors worden in een double round robin groepfase gespeeld, gevolgd door een double elimination playoff bracket.