Nieuws

DOTA 2 The International 10 Battle Pass aangekondigd

DOTA 2 The International 10 Battle Pass aangekondigd

Valve heeft de Battle Pass voor de tiende editie van het grootste DOTA 2 toernooi van de wereld, The International, aangekondigd op hun website. De Battle Pass zit zoals gewoonlijk weer bomvol met content die spelers kunnen verdienen door de game te spelen, waaronder een nieuwe guilds functie. 25% van de opbrengst van de Battle Pass gaat naar de prijzenpot van The International 10.

DOTA 2 is één van de grootste esports als het gaat om prijzengeld en community hype. Elke editie van The International gaat gepaard met een bijbehorende Battle Pass. Een deel van de opbrengst van de Battle Pass gaat altijd naar de prijzenpot van The International. Het verschil is deze keer dat The International 10 is uitgesteld tot 2021 vanwege het coronavirus. Desondanks telt een aankoop van deze Battle Pass toch mee voor de prijzenpot van The International 10, die ondertussen al meer dan vijf miljoen euro telt.

De Battle Pass zit bomvol nieuwe functies en cosmetics, maar één van de meest interessante is toch wel het Guild systeem. Spelers kunnen samen contracts aangaan om diverse opdrachten in-game uit te voeren om zo Battle Poins te verdienen, maar ook Guild Points binnen te slepen. Hoe hoger de Guild komt, hoe meer beloningen de Guild krijgt. Het wordt dus aangemoedigd om deze uitdagingen samen met andere spelers aan te gaan.

Daarnaast zijn er ook op een kleinere schaal functies toegevoegd. Zo kunnen Battle Pass eigenaren één keer per dag speculeren op een community match. Als ze de uitslag goed gokken kunnen spelers extra Battle Points verdienen. Ook krijgen spelers elke week een Bounty Token, waarop de jacht op een specifieke enemy hero geopend wordt. Als je deze in game gebruikt, kun je een bounty zetten op een enemy hero en zo Battle Points verdienen. De taak kan alleen maar uitgevoerd worden door je teammates. Je bent zelf dus afhankelijk van anderen, ook al registreer je zelf de Bounty.

Er is nog veel meer gaande in de nieuwste Battle Pass van DOTA 2. Alle informatie over Guilds en meer vind je op de blog post over de Battle Pass. De Battle Pass is voor 10 euro te koop, en verkrijgbaar in verschillende level bundles.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen