Nieuws

Valve opent online Secret Shop voor The International 10

Valve opent online Secret Shop voor The International 10

The International 10, het grootste Dota 2-toernooi van het jaar, vindt dit jaar zonder publiek plaats in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Hoewel dat betekent dat fans helaas niet live het evenement kunnen meemaken, heeft Dota 2-ontwikkelaar en toernooiorganisator Valve toch een aantal dingen bedacht om toch fans te betrekken bij The International 10. Ook de Secret Shop, de plek waar fans normaal gesproken merchandise kunnen halen tijdens The International, keert dit jaar terug: het verschil is dat de Secret Shop nu een webshop is geworden.

Embedded content: https://twitter.com/wykrhm/status/1446124070559387658?s=20

Eerder kondigde Valve ook al The International 10 Battle Pass aan in Dota 2, die spelers kunnen kopen voor in-game items. Het geld daarvan gaat deels naar de prijzenpot van het toernooi, die al veel records heeft gebroken en inmiddels boven de 40 miljoen dollar staat.

The International 10 Secret Shop

De Secret Shop voor The International 10 is verdeeld in twee categorieën: aan de ene kant heb je officiële merchandise, en verder zijn er ook ontwerpen door fans te koop. Voor de officiële lijn van kleding heb je de keuze uit een trainingspak, jersey, hoodie en een joggingbroek: deze zijn allemaal uitgevoerd in het zwart, met een aantal goudkleurige accenten die verwijzen naar Dota 2 en The International.

TI10 merch

De selectie van de Fan Art Collection, zoals de verzameling met door fans ontworpen logo's en illustraties heet, is een stuk gevarieerder: "Arcana" van Edich staat in de spotlights, maar er zijn ook veel andere werken door fans beschikbaar in de Secret Shop: zo is er een illustratie van Marci, een personage uit de Netflix-Animeserie DOTA: Dragon's Blood. Naast kleding kun je sommige illustraties ook krijgen op bijvoorbeeld een tas, drinkfles of beker.

TI10-Fan-Art-Banner-Arcana-Web

Valve heeft zowel in Europa als in Noord-Amerika de Secret Shop geopend, dus levertijden zouden niet al te lang moeten zijn. Veel van de items in de Secret Shop van The International 10 keren later niet meer terug: wees er dus snel bij!

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate